Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Хворост



Борошно 635, цукор-пісок 663, меланж 254, дріжджі 13, жир для смаження 285; цукрова пудра для посипання 60, ванільний цукор 3. Вихід 1000.

Для кращого розчинення і бродіння меланж і цукор, помішуючи, нагрівають на водяній бані до 35-40 ° С, додають розчинені у частині меланжу дріжджі і борошно ('/ 3 норми), перемішують до утворення рідкого тіста. Через годину додають решту борошна і замішують круте тісто.

Тісто розкачують в кулю і накривають серветкою. Після 30-хвилинної витримки з тіста розкачують тонкі коржі. Ці коржі нарізають у вигляді тонких смужок і надають їм найрізноманітнішу форму: у вигляді плетінь, бантиків та ін Потім смажать в жирі.

Красиво виглядає хмиз у вигляді троянди. Для цього тісто ділять на круглі коржі масою по 100 г і тонко їх розгортають. Потім в круглій коржику роблять 8-10 паралельних розрізів, але не до країв. Ці смужки, починаючи з середини, перетягують з одного боку на іншу так, щоб утворилося переплетення з отвором посередині. У вузьку каструлю або консервну банку з нагрітим жиром опускають сформований виріб за допомогою палички, яка проходить через середину. Під час смаження паличку обертають по центру, поки хмиз не придбає форму троянди. Обсмажують з двох сторін.

Готові вироби посипають цукровою пудрою, змішаною з ванільним цукром.





Дата публикования: 2015-01-23; Прочитано: 255 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...