Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Сучасні стратегії галузевого лідирування



Ключові концепції теорії галузевого лідерства М. Потрера:

Мета: забезпечення переваги через виявлення конкурентних переваг, їх вдосконалення та зміцнення позіцій в довгостроковому періоде.Пріобретеніе конкурентних переваг-основа науки про конкуренцію.

Ключова концепція 1: основні конкурентні сили:1. Загроза появи в галузі нових конкурентів.2. Здатність ваших покупців домагатися зниження цін.3. Здатність ваших постачальників добиватися підвищення цін на їхню продукцію.4. Загроза появи на ринку замінників ваших продуктів і послуг.5. Ступінь впертістю боротьби між існуючими в галузі конкурентами. Ключова концепція 2: типові стратегії конкурентної боротьби: 1. Мінімізація витрат.2. Диференціація.3. Концентрація. Портер стверджував, що, хоча найкраща стратегія будь-якої фірми залежить від конкретних обставин, на найзагальнішому рівні існують лише три обгрунтовані й виправдані позиції, які може зайняти компанія і які дозволять їй успішно справитися з п'ятьма конкурентними силами, забезпечити своїм акціонерам більш високі доходи від інвестицій в порівнянні з конкуруючими фірмами і здолати конкурентів в довгостроковій перспективі. У 3 ключової концепції,Портер вважав,що про кожному бізнесі можна думати як про ланцюжок деяких дій, що генерують цінність для спожива лей, і тільки за допомогою ретельного аналізу цієї своєї ціннісної ланцюга компанії зможуть знайти джерела стійкого переваги в конкурентній боротьбі.

Чинники досягнення мети: успішне ведення конкурентної боротьби, розвиток внутрішньої конкуренції на основі кластерного аналізу, використання конкурентних переваг, вихід на глобальний ринок





Дата публикования: 2015-02-03; Прочитано: 416 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...