Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Міжнародна конкурентоспроможність суб’єктів міжнародних економічних відносин: сутність та рівні



Рівні: держава – здатність країни створити таке національне бізнес середовище за умов вільного і справедливого ринку, в якому вітчизняні товаровиробники можуть постійно розвивати свої конкурентні переваги та займати і утримувати стійкі позиції на певних сегментах світового ринку.

Товар: ступінь його привабливості для споживачів у порівнянні з аналогічними товарами, представленими на ринку.

Підприємство: рівень його компетенції щодо ефективного використання власних та залучених ресурсів в умовах конкурентного ринку, здатність випереджати конкурентів у досягненні поставлених економічних цілей.

Галузь: наявність в галузі технічних, економічних та організаційних умов для створення, виробництва та збуту (з витратами не вище інтернаціональних) продукції високої якості, яка задовольняє потреби цільових груп споживачів, кон-ть галузі передбачає передовсім наявність системи ефективних конкурентно-коопераційних взаємовідносин між підприємствами всередині галузі.

Кон-ть – не показник, рівень якого можна обчислити для себе і для конкурента, а потім перемогти. Насамперед – це філософія роботи в умовах ринку, що орієнтує на розуміння потреб споживачів і тенденцій їх розвитку, розуміння дій і можливостей конкурентів, знання стану і тенденцій розвитку ринку, розуміння функціонування навколишнього бізнес середовища і тенденцій його розвитку.





Дата публикования: 2015-02-03; Прочитано: 385 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...