Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Рівновага



Рівновага статичне положення при якому виконавець стоїть на одній нозі, нахилившись вперед, друга нога відведена назад до відказу, руки в сторони Розрізняють наступні види рівноваг: рівновага з нахилом, бокова, однойменна, різнойменна, задня, фронтальна, фронтальна з захватом, рівновага кільцем, шпагатом, хрестоподібна.

Рівновага на правій (лівій) положення в стійці на правій нозі, ліва відведена назад до рівня плечей, руки в сторони (рис. 127, а).

Бокова рівновага виконавець знаходиться в стійці на одній нозі, боком до опори, однойменна рука вгору, друга за спину. Інше положення вільної ноги і руки вказувати додатково (рис. 127, б).

Різнойменна рівновага виконавець стоїть на лівій нозі, права відведена назад до відказу, права рука вперед, ліва назад (рис. 127, в).

а б в

Рис. 127

Фронтальна рівновага стійка на лівій, права піднята в сторону-вгору, руки в сторони (рис. 128, а). Може виконуватися з захватом за праву п’ятку.

Рівновага кільцем стійка на правій, ліва зігнута назад до торкання носком голови, руки в сторони (рис. 128, б). Може виконуватися з захватом, про що вказувати додатково.

Рівновага шпагатом з нахилом –стійка на правій, ліва відведена назад до положення шпагату, тулуб нахилений вперед, захват руками за праву ногу (рис. 128, в).Більшість описаних рівноваг можна виконувати як на всій ступні, так і на носку, про що необхідно вказувати додатково.

а б в

Рис. 128

Висока рівновага – тіло у вертикальному положенні (або близьким до нього), вільна нога відведена назад, однойменна рука в сторону, друга вперед або вгору (рис. 129, а). Може виконуватись на поносці, з згинанням вільної ноги і іншим положенням рук.

Бокова рівновага на правій (лівій) руці – гімнаст урівнює вагу тіла у стійці на правій (лівій) руці боком до підлоги (рис. 129, б)

Рівновага на локші – гімнаст урівнює вагу тіла, спираючись на лікоть (мал. 129,в).При виконанні боком вказувати – «бокова».

Хрестоподібна рівновага – виконується відведенням неопорної ноги вбік з нахилом тулуба вперед; однойменна опорній нозі рука в сторону, друга вперед (рис. 129, г).

а б в г

Рис. 129





Дата публикования: 2015-01-04; Прочитано: 607 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...