Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Прикладні опорні стрибки



Більшість стрибків, які застосовуються у спортивній практиці за своїми назвами співпадають з зіскоками. Стрибки, які виконуються з попереднім поворотом кругом, називаються стрибками назад.

Якщо поворот застосовується в кінцевій фазі, то використовують термін – стрибки з поворотами: стрибок ноги нарізно з поворотом кругом.

Стрибок кутом через каня поштовхом однієї ноги – при виконанні стрибка кутом вправо потрібно відштовхнутись від містка, який стоїть збоку, лівою ногою і одночасно спертися правою рукою на коня. Махова нога рухається догори, а поштовхова після відштовхування швидко приєднується до неї. Спиратися потрібно спочатку правою, потім обома, і нарешті, лівою рукою.

Зберігати опору до моменту приземлення. Тіло гімнаста над опорою повинно

бути зігнутим. Приземлятися потрібно боком до приладу (рис. 106)

Рис. 106

Стрибок прогнувшись через коня в ширину з ручками – спираючись прямими руками на ручки коня, відштовхнутись ногами і зробити мах назад до кута 35-45º до горизонту. Вслід за цим, подати плечі вперед і в сторону повороту, повернутися грудьми до приладу. Одночасно прогнутися у грудній частині. Проходячи над приладом, відштовхнутися рукою, в сторону якої виконується стрибок, і приземлитися у положення напівприсіду, руки вгору-назовні (рис. 107).

Рис. 107

Стрибок в упор присівши і зіскок – з короткого розбігу в скок в упор присівши, не затримуючись у цьому положенні, стрибок уперед-угору, руки підняті вгору-назовні. У фазі польоту намагатися зберегти тіло в повністю розігнутому положенні. Цей стрибок виконують з поворотами на 90º,180º, 360º.

Стрибок зігнув ноги – відштовхуючись ногами, руки винести вперед на коня, коротким енергійним поштовхом руками, одночасно згинаючи ноги і підтягуючи коліна до грудей, пройти на приладом, розігнутися, підняти руки вгору-назовні і приземлитися (рис. 108).

Рис. 108

Стрибок ноги нарізно – з розбігу відштовхнутися від містка, підняти руки вперед-угору, надати тілу рух у тому самому напрямку. Відштовхуючись руками з одночасним енергійним згинанням у тазостегнових суглобах, підняти плечі і руки. Розвести ноги нарізно, прогнутись, з’єднати ноги і приземлитися. У фазі польоту намагатися зберегти прогнуте положення тіла (рис. 109).

Рис. 109

Стрибок переворотом – відштовхнувшись ногами, швидко відвести їх назад до злегка прогнутого положення і поставити руки на коня під кутом 55-60º по відношенню до приладу. Відштовхуючись від коня руками, потрібно зробити ривкий рух тулубом, стараючись витягнутись в одну пряму лінію, при цьому загальмувати рух ніг назад. Поштовх руками повинен бути коротким.

Положення рук, прийняте перед поштовхом, потрібно зберігати аж до приземлення. Перед приземленням тулуб не згинати, голову тримати прямо. Приземлитися потрібно у положення напівприсіду, руки вгору-назовні.(рис. 110).

Рис. 110

Стрибок зігнувшись – стрибок, при якому гімнаст проходить над

приладом у зігнутому положенні, після чого випрямляється до вертикального положення (рис. 111, а)

Льот -стрибок, при якому гімнаст проходить над приладом у прогнутому положенні з випрямленими ногами. Після відштовхування від приладу руки підіймаються в сторони (рис. 111, б). Його різновиди – вертикальний льот, при якому тіло проходить над приладом у вертикальному положенні

а б

Рис. 111





Дата публикования: 2015-01-04; Прочитано: 1229 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.01 с)...