Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Бюджет проекту



Бюджет проекту покликаний показати, як джерелафінансування покривають капітальні й поточні витрати. Бюджет проекту може бути уточнений після розрахунку балансу грошових потоків.

Витрати на проект можуть покриватися за рахунок інвестицій, кредитів або інших боргових зобов'язань.

Інвестиції поділяються на капітальні (реальні), фінансові та реінвестиції.

Під капітальною (реальною) інвестицією розуміють господарську операцію, яка передбачає придбання будівель, споруд, іншого нерухомого майна, нематеріальних активів, що підлягають амортизації.

Під фінансовою інвестицією розуміють господарську опе­рацію, яка передбачає придбання корпоративних прав, цінних паперів, деривативів та інших фінансових інструментів. Фін­ансові інвестиції поділяються на прямі та портфельні. Прямі інвестиції передбачають внесення коштів або майна в статутний фонд юридичної особи в обмін на корпоративні права, емітовані такою юридичною особою. Портфельні інвестиції передбачають придбання цінних паперів, деривативів та інших фінансових інструментів за кошти на ринку (за винятком купівлі акцій в обсягах, що перевищують 50% загального обсягу випущених акцій).

Реінвестиція — це капітальна або фінансова інвестиція, здій­снена за рахунок доходу (прибутку), одержаного від інвести­ційних операцій.

Кредити поділяються на довгострокові (понад один рік) і короткострокові (до одного року). Джерелом фінансування може бути також короткострокова кредиторська заборгованість.

Джерела фінансування проекту класифікуються способом, вказаним у таблиці, яка дає змогу оцінити потребу в ресурсах для початку реалізації проекту.

Стаття "Власні кошти" означає, що витрати покриваються за рахунок грошових, матеріальних та нематеріальних засобів, на­явних у підприємства (початковий капітал).

Стаття "Залучені кошти" означає, що ініціатори проекту залучають кошти інших інвесторів — юридичних і фізичних осіб — шляхом капітальних або фінансових інвестицій, а також плану­ють випустити й продати облігації підприємств, залучити кошти пайової участі в інвестиційній діяльності, від оренди і т.п.





Дата публикования: 2015-01-10; Прочитано: 205 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...