Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Retern on Sales/ROS or MARGIN) Виручка від реалізації



Рентабельність продажів показує, яку частку становить чистий прибуток у виручці реалізації. Нормальною вважається рентабельність не менша 30%, в умовах високого податкового тиску - 15%.

Рентабельність іпвестова- Чистий прибуток

ного капіталу (Return on = Власний капітальні +

Invested Capital/ROIC/) + Довгострокові насит*

Цей показник характеризує ефективність використання не тільки власного капіталу, а й довгострокових кредитів та позик. Якщо прийняти, що рентабельність власного капіталу не менша 20%, а середня вартість довгострокових кредитів — 8%, співвідношення власного капіталу і довгострокових пасивів не менше 1, нормальною вважається рентабельність інвестованого капіталу не менша 14%.

Розрахунок показників ліквідності й рентабельності "без проекту" — це розрахунок динамічного ряду на прогнозний період.

Розрахунок показників ліквідності й рентабельності "з про­ектом" — це розрахунок значень цих показників на основі проектних даних.

Різниця між ними показує вплив проекту на фінансовий стан і результати діяльності підприємства.

Для оцінки фінансової спроможності проекту необхідно спрогнозувати обсяг продажів, порівняти його з витратами за проектом та визначити джерела покриття вірогідних витрат.

Прогнозування продажів

Прогноз обсягів продажів є результатом комерційного аналізу і подається у вигляді таблиці.

Обсяг продажів (виручка від реалізації)

Найменування продукції Фізичний обсяг реалізації, од. Ціна продажу, гри або USD Виручка від реалізації з ПДВ, акцизним збором Обсяг ПДВ, акцизного збору Чистий обсяг продажу
      4-2x3   6=4-5

Кожна цифра таблиці має бути обґрунтована виходячи з того, що товар справді буде вироблено і продано за вказаною ціною. Оскільки виручка від реалізації є головним чинником, що впливає на показники ефективності проекту, розрахунок показ­ників таблиці повинен бути вкрай коректним. Виручка від реалізації означає загальний доход від реалізації товарів (робіт, послуг) у грошовій формі.

При прогнозуванні обсягів реалізації слід враховувати рівень інфляції.

Рівень інфляції описується групою таких показників.





Дата публикования: 2015-01-10; Прочитано: 274 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...