Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Частина 2



ЕЛЕМЕНТИ МАТЕМАТИЧНОЇ СТАТИСТИКИ

Сучасну математичну статистику можна назвати наукою про прийняття рішень в умовах невизначеності. Вона розробляє методи встановлення кількості необхідних випробувань до початку дослідження (планування експерименту), в ході експерименту (послідовний аналіз), а також методи розв’язування інших задач.

Основні задачі математичної статистики можна сформулювати таким чином:

Перша – визначити способи збору та групування статистичних даних, які отримані у результаті спостережень або внаслідок експерименту.

Друга – розробка методів аналізу статистичних даних, що пов’язані з метою дослідження. Сюди можна віднести задачі оцінювання:

- невідомої ймовірності події;

- невідомої функції розподілу;

- невідомих параметрів відомого розподілу;

- залежності однієї випадкової величини від іншої або кількох інших;

а також задачі перевірки статистичних гіпотез про вид невідомого розподілу або про величину параметрів відомого розподілу.

Розділ 7. Вибірковий метод у математичній статистиці

Мета розділу – вивчення основних понять математичної статистики. Застосування вибіркового методу до розв’язування практичних задач.

Генеральна та вибіркова сукупність.





Дата публикования: 2015-01-10; Прочитано: 426 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...