Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Тема 4. Статистичний аналіз рядів розподілу



Основні завдання статистичного вивчений рядів розподілу. Характеристики центра розподілу: середня величина, мода, медіана.

Поняття і значення середніх величин. Основні правила їх застосування в соціально-економічних дослідженнях.

Види і форми середніх величин. Основні методологічні принципи розрахунку середніх величин.

Поняття середньої арифметичної. Середня арифметична: проста і зважена. Обчислення середньої арифметичної в рядах розподілу. Середня гармонічна: проста і зважена. Вибір виду і форми середньої залежно від характеру вихідних даних. Порядкові середні: мода і медіана. Визначення моди і медіани в дискретних та інтервальних рядах розподілу та їх використання у статистичному аналізі. Основні математичні властивості характеристик центра розподілу (середньої арифметичної, моди і медіани).

Необхідність вивчення варіації статистичнах ознак. Статистичні характеристики варіації кількісних ознак: розмах, варіації, середнє лінійне відхилення, дисперсія, середнє квадратичне відхилення, їх взаємозв'язок. Коефіцієнти варіації та їх значення для вивчення варіації.

Визначення варіації альтернативної ознаки і номінальної ознаки, яка приймає більше двох значень.

Вивчення форми розподілу. Статистичні характеристики форми розподілу: коефіцієнти асиметрії та ексцесу.





Дата публикования: 2015-01-09; Прочитано: 208 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...