Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Депарафінізація свердловин, труб і обладнання



7.10.1. В управлінні повинен бути розроблений графік проведення депарафінізації труб і обладнання на рік і розданий у цехи з видобування нафти і газу.

7.10.2. Нагнітальні трубопроводи теплогенеруючих установок повинні бути:

* обладнані зворотними клапанами;

* опресовані перед проведенням робіт у свердловині на півторакратний тиск від очікуваного максимального, але не перевищуючий тиск, зазначений у паспорті установок.

7.10.3. Пересувні установки депарафінізації допускається встановлювати на відстані не менше 25 м від гирла свердловини і 10 м від іншого обладнання.

7.10.4. При пропарюванні викидного трубопроводу підходити до нього і до гирла свердловини на відстань менше 10 м забороняється.

7.10.5. Розпалювання парового котла і нагрівника нафти повинно проводитись відповідно до інструкції з експлуатації заводу-виробника.

7.10.6. Для подачі теплоносія під тиском більше 1 МПа (10 кгс/см2) забороняється застосовувати гумові рукави.

7.10.7. Шланг для подавання пари до насосно-компресорних труб, укладених на містках, повинен бути обладнаний спеціальними наконечниками.

7.10.8. В свердловину скребок повинен спускатись і підніматись через лубрикатор, який встановлений на фонтанній арматурі.

Дріт, на якому спускається скребок, повинен пропускатись через ролик, прикріплений до лубрикатора.





Дата публикования: 2015-01-15; Прочитано: 565 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...