Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Діафрагмовими заглибними електронасосами



7.6.1. Прохідний отвір для силового кабелю в гирловій арматурі повинен мати герметичне ущільнення.

7.6.2. Свердловини, які експлуатуються з використанням заглибних насосів, можуть обладнуватись вибійними клапанами-відсікачами, що дозволяють заміняти свердловинне обладнання без глушіння.

У разі відсутності клапана-відсікача або його відмові свердловина перед ремонтом повинна бути заглушена розчином глушіння, який не містить твердих завислих частинок і не погіршує фільтраційні властивості привибійної зони.

7.6.3. Гирло свердловини обладнується фонтанною арматурою або спеціальним гирловим пристроєм, що забезпечує герметизацію трубного і затрубного просторів, можливість їх сполучення, проведення глибинних досліджень. Обв'язка викидних ліній трубного і затрубного просторів повинна дозволяти здійснювати демонтаж (розбирання) викидних ліній (як з боку глушіння, так і з шлейфового боку) з метою заміни засувок без зупинки роботи свердловини у шлейф, проводити розрядку свердловини, подачу газу в затрубний простір, проведення технологічних операцій, включаючи глушіння свердловини. Для цього всі з'єднання основних і допоміжних комунікацій повинні бути на фланцях.

7.6.4. Силовий кабель повинен бути прокладений від станції керування до гирла свердловини на естакаді. Допускається прокладка кабелю в трубах під землею.

7.6.5. Монтаж і демонтаж наземного електрообладнання електронасосів, їх огляд, ремонт і налагодження повинен виконувати електротехнічний персонал.

7.6.6. Кабельний ролик повинен підвішуватись на щоглі підйомного агрегату за допомогою ланцюга або на спеціальній підвісці. Цей пристрій повинен бути випробуваний на максимальну вантажопідйомність.

7.6.7. Кабель, пропущений через ролик, при спуско-підйомних операціях не повинен торкатися елементів конструкції вантажопідйомних механізмів та землі.

7.6.8. При згвинчуванні та розгвинчуванні труб кабель слід відводити за межі робочої зони з таким розрахунком, щоб він не перешкоджав працюючому персоналу.

7.6.9. Швидкість спуску (підйому) заглибного обладнання в свердловину не повинна перевищувати 0,25 м/с. У похило-спрямованих свердловинах з набором кривизни 1,5° на 10 м швидкість спуску не повинна перевищувати 0,1 м/с.

7.6.9. Стовбур свердловини, у яку заглибний електронасос спускається вперше, а також при зміні типорозміру насоса, повинен бути перевірений шаблоном відповідно до вимог інструкції з експлуатації заглибного електронасоса.





Дата публикования: 2015-01-15; Прочитано: 380 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...