Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Яким чином можуть впливати індивідуальні якості працівника на безпеку праці?



Особливістю професійного психофізіологічного відбору є можливість виявляти осіб, які за своїми індивідуальними якостями найбільш придатні до робіт у небезпечних умовах праці. Вітчизняний та зарубіжний досвід психофізіологічного відбору продемонстрував його високу виробничу та економічну доцільність. Якщо перекласти роль "людського фактора" як основної ланки функціонування системи "людина-машина" на мову об'єктивної статистики, то вийдуть вражаючі цифри:

- у 75% випадків психофізіологічний прогноз успішності праці підтверджується практикою;
- профвідбір кандидатів на роботи у небезпечних умовах праці скорочує відсів непридатних осіб з 23-30% до 5-8%;

- призводить до зниження аварійності технічних систем через помилки персоналу на 40-70%;

- призводить до підвищення надійності праці систем управління на 10-25%, а також зниження витрат на навчання спеціалістів на 30-40%.

Психофізіологічний відбір здійснюється за допомогою проведення психофізіологічної експертизи - випробуванням тестовими навантаженнями на єдиному для всієї України програмовому тестовому комплексі з аналітичною обробкою даних у Центрі психофізіологічної експертизи.

Суб'єктами системи є Центр та створені в кожній області Регіональні відділи психофізіологічної експертизи. Система відбору - це державний напрямок діяльності в контексті впровадження діючих законодавчих актів і побудована на госпрозрахункових умовах, тому що включає в себе велику витратну частину.





Дата публикования: 2015-01-15; Прочитано: 203 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...