Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Вкажіть основні джерела шкідливого впливу на здоров'я та безпеку службовців, які працюють на дому



1. Організація робочих місць службовців вдома повинна забезпечувати стійке положення та вільність рухів працівника, безпеку виконання трудових операцій, виключати або допускати лише в деяких випадках роботу в незручних позиціях, котрі зумовлюють підвищену втомлюваність.

2. На дому службовці широко використовують персональні комп’ютери, що є джерелом шкідливого впливу на організм людини. Тому проблема збереження здоров’я працюючих за персональним комп’ютером являється особливо актуальною на всіх підприємствах, в яких працюють на комп’ютерах, а не тільки для підприємств інформаційного обслуговування.
Як відомо при роботі з персональним комп’ютером з’являються електромагнітні поля, котрі характеризуються магнітними та електричними складовими.

Негативний вплив на оператора здійснює світлове та ультрафіолетове випромінювання, мерехтіння зображення, ренгенівське випромінювання.

Всі ці негативні фактори поділяють на 4 групи: фізичні; хімічні; біологічні; психофізиологічні.

3. Оздоровлення повітряної середи. Мікроклиматичні параметри приміщення, як температура, відносна вологість та швидкість руху повітря в значній мірі впливає на функціональну діяльність людини. Значно впливають на мікроклімат в приміщенні джерела тепла – обчислювальне прилади обчислювальних центрів, прилади освітлення, сонячна радіація. Від приладів освітлення виділеня тепла складає в середнюму 12%, від сонячної радіації – 6%. Притік тепла через непрозорі конструкції складає 1%.

Надійність та ефективність природнього освітлення залежить від своєчасного та ретельного його обслуговування. Забруднення скла вікон в приміщені знижує освітленність в 1,5-2 рази, тому вікна в приміщені намагаються мити два три рази на рік.

4. Електробезпечність. Основна вимога до забезпечення електробезпечності приміщень: корпуса електроприладів повинні бути заземлені радиально з одною загальною точкою.





Дата публикования: 2015-01-15; Прочитано: 172 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...