Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Конструктивні характеристики будинків залежно від їх ступеня вогнестійкості



Ступінь вогнестійкості   Конструктивні характеристики    
   
І, ІІ Будинки з несучими та огороджувальними конструкціями з природних або штучних кам’яних матеріалів, бетону, залізобетону із застосуванням листових і плитних негорючих матеріалів.
ІІІ Будинки з несучими та огороджувальними конструкціями з природних або штучних кам’яних матеріалів, бетону, залізобетону. Для перекриттів дозволяється застосовувати дерев’яні конструкції, які захищені штукатуркою або негорючими листовими, плитними матеріалами, або матеріалами груп горючості Г1, Г2. До елементів покриттів не пред’являються вимоги щодо межі вогнестійкості, поширення вогню, при цьому елементи горищного покриття з деревини повинні мати вогнезахисну обробку.
ІІІа Будинки переважно з каркасною конструктивною схемою. Елементи каркаса – з металевих незахищених конструкцій. Огороджувальні конструкції – з металевих профільованих листів або інших негорючих листових матеріалів з негорючим утеплювачем або утеплювачем груп горючості Г1, Г2.
продовження табл. 9.5
   
ІІІб Будинки переважно одноповерхові з каркасною конструктивною схемою. Елементи каркаса – з деревини, яка зазнала вогнезахисну обробку. Огороджувальні конструкції виконують із застосуванням деревини або матеріалів на її основі. Деревина та інші матеріали груп горючості Г3, Г4 огороджувальних конструкцій мають бути піддані вогнезахисній обробці або захищені від дії вогню та високих температур.  
IV Будинки з несучими та огороджувальними конструкціями з деревини або інших горючих матеріалів, захищених від дії вогню та високих температур штукатуркою або іншими листовими, плитними матеріалами. До елементів покриттів не пред’являються вимоги щодо межі вогнестійкості та межі поширення вогню, при цьому елементи горищного покриття з деревини повинні мати вогнезахисну обробку.  
IVa Будинки переважно одноповерхові з каркасною конструктивною схемою. Елементи каркаса – з металевих незахищених конструкцій. Огороджувальні конструкції – з металевих профільованих листів або інших негорючих матеріалів з утеплювачем груп горючості Г3, Г4.  
V Будинки, до несучих і огороджувальних конструкцій яких не пред’являються вимоги щодо межі вогнестійкості та межі поширення вогню.  

Таблиця 9.6

Характеристика СО та управління евакуацією людей при пожежі Наявність зазначених характеристик у різних типів СО
         
1. Способи оповіщення: - звуковий (дзвінок, тонований сигнал та ін.) + +   * *
- мовленевий (запис та передача спеціальних текстів) - - + + +
- світловий:          
а) світловий сигнал, який мигає * * - - -
б) світлові покажчики “Вихід” * + + + +
в) світлові покажчики напрямку руху - * * + +
г) світлові покажчики напрямку руху з включенням окремо для кожної зони - * * * +
2. Зв’язок зони оповіщення з диспетчерською - - * + +
3. Черговість оповіщення:          
- всіх одночасно * + - - -
- тільки в одному приміщенні (частині будинку) * * * - -
- спочатку обслуговуючого персоналу, а потім усіх інших за спеціально розробленою черговістю - * + + +
4. Повна автоматизація управління СО та можливість реалізації різних варіантів організації евакуації з кожної зони оповіщення - - - - +



Дата публикования: 2015-01-15; Прочитано: 412 | Нарушение авторского права страницы



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...