Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Сигналізації



Необхідність обладнання будинків та приміщень автоматичними установками пожежогасіння (АУП) та пожежної сигналізації (АУПС) слід визначати відповідно до НАПБ Б.06.004, інших НД з цього питання, у тому числі відомчих (галузевих) переліків, узгоджених з центральним органом державного пожежного нагляду.

АУП поділяються: на типи за конструктивним виконанням (спринклерні, дренчерні, агрегатні, модульні) відповідно до ГОСТ 12.3.046; за видом вогнегасячої речовини (водяні, пінні, газові, порошкові, аерозольні та комбіновані); за характером впливу на осередок пожежі або способом гасіння (гасіння по площі, локальне гасіння по площі, загальнооб’ємне гасіння, локально-об’ємне гасіння, комбіноване гасіння); за способом пуску (з механічним, пневматичним, гідравлічним, електричним, термічним та комбінованим пуском).

Вибір типу АУП, виду вогнегасячої речовини, способу гасіння, типу і кількості автоматичних пожежних сповіщувачів, обладнання та апаратури АУПС слід здійснювати залежно від призначення, об’ємно-планувальних, конструктивних та технологічних особливостей захищуваних будинків і приміщень, а також властивостей речовин та матеріалів, що в них знаходяться.

Вибір типів АУП та сповіщувачів АУПС слід здійснювати з урахуванням економічної доцільності їх застосування згідно з ГОСТ 12.1.004.

АУП повинні забезпечувати:

ü спрацювання протягом часу, який має бути меншим за час початкової стадії розвитку пожежі (критичного часу вільного розвитку пожежі) за ГОСТ 12.1.004;

ü локалізацію пожежі протягом часу, необхідного для введення в дію оперативних сил та засобів, або її ліквідацію;

ü розрахункову інтенсивність подачі та/або необхідну концентрацію вогнегасячої речовини;

ü необхідну надійність функціонування.

АУПС повинні забезпечувати:

ü спрацювання протягом часу, який має бути меншим за час початкової стадії розвитку пожежі;

ü необхідну надійність функціонування.

Проектування та монтаж АУП та АУПС здійснюють відповідно до вимог ДБН В.2.5-13 та інших НД з цього питання.






Дата публикования: 2015-01-15; Прочитано: 362 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...