Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Розрахунок довжини фронту навантажувальних робіт



Для безпечної організації навантажувальних робіт необхідно, крім забезпечення розрахункових розмірів складських приміщень, надати достатній фронт розвантажувальних робіт.

Довжина фронту розвантаження для створення безпечних умов повинна відповідати загальній довжині одночасно розвантажуваних транспортних одиниць. Площа, що припадає на один автомобіль при навантаженні або його розвантаженні, складає не менше, ніж 26 м2 для автомобіля з вантажопідйомністю до 3 т, а при наявності причепа площа збільшується на 60%.

Однак визначення розмірів фронту розвантаження за такими вихідними даними може слугувати тільки для початкової орієнтації. Кінцеве визначення цих розмірів повинно проводитись шляхом розрахунку за наведеною нижче формулою:

(1)
(7.1)

де: n- кількість транспортних одиниць, що прибувають за одну добу; l- довжина транспортної одиниці в м (приймають у відповідності до технічних характеристик транспортних засобів); l1- відстань між транспортними одиницями перед завантажувальним фронтом в м.; m- кількість подач транспортних одиниць до місця розвантаження за добу; k1- коефіцієнт нерівномірності подачі транспорту (для автотранспорту – 1,3-1,5, для залізничного транспорту – 1,2).

Кількість транспортних одиниць для завезення матеріалів і виробів за добу визначають за формулою:

(2)
(7.2)

де: - загальна кількість матеріалів, що прибувають за розрахунковий період;

k2- коефіцієнт нерівномірності подачі матеріалів (приймають 1,2 - 2);

t- час (в добах) завозу матеріалів на склад;

q- вантажопідйомність транспортних одиниць, приймають згідно таблиць технічних характеристик транспортних засобів.

Найбільша кількість подач до складу може бути визначена як:

(3)
(7.3)

де: - тривалість робіт на складі за одну добу;

-час на подачу, розвантаження і прибирання транспортних одиниць, що одночасно встановлюються до фронту розвантаження (табличну величину приймають в залежності від виду транспорту).





Дата публикования: 2015-01-15; Прочитано: 466 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...