Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Вимоги безпеки при перевезенні людей



Для виконання робіт на об’єктах, віддалених від населених пунктів, здійснюється перевезення людей на автобусах та вантажних бортових автомашинах.

Забороняється перевозити людей на тракторних причепах і автома­шинах-самоскидах, а також на бортових платформах, на вантажах, розміщених на рівні або вище бортів.

До керування транспортними агрегатами для перевезення людей допус­каються особи, які мають посвідчення водія і стаж роботи не менше 3 років.

Вантажні автомашини, які виділені для перевезення людей, повинні бути обладнані надійно закріпленими лавками, які встановлюють на ви­соті 0,4 м від підлоги кузова і нижче за рівень бортів не менше як 0,15 м. На задній лавці повинна бути міцна спинка, а висота борта повинна становити не менше як 0,7 м. Бортові запори повинні бути надійно за­кріпленими.

Автомашини, що виділяються для постійного перевезення людей, облад­нуються тентом, щоб захистити їх від сонця, дощу і вітру. Для посадки і висадки людей машина обладнується драбинкою, а також електричним освітленням всередині кузова і сигналізацію з кабіною.

З метою запобігання отруєння людей вихлопними газами у закритій автомашині кінець вихлопної труби треба вивести за межі заднього борта.

Перед кожним рейсом по перевезенню людей автомашину перевіряють на технічну справність. Забороняється випускати на лінію несправну автомашину, а також машину з зношеними протекторами або відновленими методом нарощування.

Для перевезення людей адміністрація повинна на кожний рейс виді­ляти особу (її прізвище заносять у дорожній лист), яка водночас з водієм несе відповідальність за виконання правил техніки безпеки при перевезенні людей.

Кількість людей, що перевозяться в кузові, повинна відповідати кількості посадочних місць.

При перевезенні людей швидкість руху автомашини не повинна пере­вищувати 50 км/год. Перед поворотом швидкість треба знижувати до ве­личини безпечного руху, оскільки при різких поворотах і різкому галь­муванні люди не можуть зберігати рівновагу, а це може призвести до порушення стійкості автомашини.






Дата публикования: 2015-01-15; Прочитано: 1902 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...