Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Забруднення



В залежності від конкретних природних, економічних і соціальних умов, рівня Існуючого влаштування території, ступеня та обсягів забруднення земельних угідь і особливостей переходу радіонуклідів з ґрунту в рослини і розробляється проектна документація.

Проекти землеустрою складаються у повному обсязі, проводиться удосконалення організації території, розробляються рекомендації, щодо зміни характеру господарської діяльності в межах установленої організації території посиленню заходів щодо охорони земель, консервації сильно забруднених сільськогосподарських угідь, опрацьовуються контрзаходи, спрямовані на знижений концентрації радіонуклідів в ґрунті і продукції рослинництва.

РАЦІОНАЛЬНЕ ХАРЧУВАННЯ, З МЕТОЮ ПРОФІЛАКТИКИ НЕГАТИВНОЇ ДІЇ РАДІОАКТИВНИХ РЕЧОВИН.

Раціональне харчування здатне підвищити загальну імунно-біологічну реактивність організму і його стійкість до дії радіоактивних речовин. Воно повинно бути повноцінним, досить різноманітним. Енергетична цінність раціону повинна відповідати енерговитратам і в середньому становити 2850-2900 кКал.

Дуже важливо забезпечити високий вміст повноцінного білка а раціоні, в середньому кількість білка повинна бути до 120 г, з них

рослинного - 60-65 г.

Необхідно включити в харчування продукти, що попереджують жирову інфільтрацію печінки, зокрема вівсяну крупу, сир, печінку, яйця, рибу, рослинну олію.

Інженерно-геодезичні роботи виконують у різних умовах: на територіях міст і промислових об'єктів, у лісових і важкодоступних місцях, на ділянках залізних й автомобільних доріг, на зводимих будинках і спорудах і т.д. Для попередження нещасних випадків і травм у цих умовах всі роботи повинні виконуватися з дотриманням спеціальних правил й інструкцій з техніки безпеки. З метою ознайомлення всіх без винятку працюючих із цими правилами проводяться спеціальні інструктажі. Розрізняють інструктаж вступний і на робочому місці. Повторний інструктаж проводиться через установлений час і при впровадженні нової технології, нового обладнання й при введенні нових правил по техніці безпеки.

При виконанні геодезичних робіт на будівельних майданчиках насамперед дотримуються загального правила техніки безпеки будівництва.

На будівельних майданчиках установлюють знаки безпеки й напису біля небезпечних зон, де діють або можуть виникнути небезпечні виробничі фактори, наприклад «Зона роботи крана», «Відкриті прорізи» і т.д.

До таких зон ставляться: простір поблизу неізольованих струмоведучих частин електроустановок; місця пересування машин, зберігання шкідливих речовин; територія, над якою переміщають вантажі вантажопідйомними кранами, де працює встаткування з обертовими робочими органами й ведуться зварювальні роботи. Споруджувані будинки й споруди обгороджують заборами або козирками.

При зварювальних й інших роботах, при яких можливе загоряння, дотримують правил пожежної безпеки. Біля місць, де ведуться такі роботи, установлюють засобу для гасіння пожежі й вивішують інструкції з їх застосування.

Будівельний майданчик і підходи до неї в темний час доби рівномірно висвітлюють.

Колодязі, шурфи й інші виїмки в ґрунті, а також прорізи в перекриттях будинків і споруд закривають щитами або огороджують, у темний час на цих огородженнях горять електричні сигнальні лампи.

Для підйому й спуска на робочі місця при будівництві будинків і споруд висотою або глибиною 25 м і більше застосовують пасажирські й вантажопасажирські підйомники (ліфти). Робітники, що перебувають на висоті, користуються запобіжними поясами, які кріплять до надійних конструкцій.

При виконанні робіт із застосуванням лазерного променя в місцях можливого проходу людей установлюють екрани, що виключають поширення лучачи за межі місць провадження робіт.

Якщо роботи виконують по однієї вертикалі, місця, розташування нижче її, обладнають захисними пристроями.

Учні технічних-професійно-технічних училищ і технікумів у віці до 18 років, але не молодше 17 років при проходженні виробничої практики на об'єктах будівництва по професіях, що передбачає виконання будівельно-монтажних робіт, до яких пред'являються додаткові вимоги по безпеці праці, можуть працювати не більше трьох годин. Роботи повинні виконуватися під керівництвом і спостереженням майстри виробничого навчання й працівника будівельно-монтажної організації, призначених для керівництва практикою. В інших випадках учні технічних-професійно-технічних і технічних училищ, середніх спеціальних навчальних закладів під час проходження виробничої практики або роботи трудяться під спостереженням інженерно-технічного працівника, відповідального за безпечне ведення робіт. Всіх учнів навчають безпечним методам і прийомам виробництва по типових програмах.

При виконанні геодезичних робіт, що супроводжують будівельним, виконують всі правила техніки безпеки, установлені для даного виду будівельних робіт, а також специфічні.





Дата публикования: 2015-01-15; Прочитано: 236 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...