Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Небезпека ураження людини електричним струмом



3.Основні засоби захисту від ураження електричним струмом.

1. Електричний струм, протікаючи через живий організм, спричиняє термічну, механічну, електролітичну і біологічну дії.

Термічна дія електричного струму характеризується нагріванням тканини і виникненням опіків. Електролітична дія струму призводить до розкладу рідин, включаючи і кров. Результатом механічної дії електричного струму певних параметрів є механічне пошкодження(розриви) тканин організму. Біологічна дія проявляється в порушенні біологічних процесів у живому організмі.

Розрізняють два види ураження організму людини електричним струмом: електричні травми і електричні удари.

Електротравма – це травма, викликана дією електричного струму або електричної дуги у вигляді місцевих пошкоджень тканин і органів: електричні опіки, електричні знаки і електрометалізація шкіри, механічні пошкодження в результаті довільних судорожних скорочень м’язів при протіканні струму (пориви шкіри, кровоносних судин і нервів, вивихи суглобів, переломи кісток), а також електрофтальмія - запалення очей в результаті дії ультрафіолетових променів електричної дуги.

За характером подразнюючої дії розрізняють струми:

невідчутні,

відпускаючи,

струми, що викликають фібриляцію, а також глибокі опіки.

Електричний удар – це збудження живих тканин організму електричним струмом, що проходить через нього, і виникнення довільних судорожних скорочень м’язів. При електричних ударах можуть бути різні наслідки: від легкого скорочення м’язів пальців до зупинки роботи серця або легенів (смертельного ураження).

2. Безпека людей і сільськогосподарських тварин значною мірою залежить від вологості й температури повітря, ступеня електропроводи мості, підлоги і стін, наявності в повітрі приміщень хімічних речовин і електропровідного пилу, а також металевих конструкцій, з’єднаних із землею(еквівалент землі).

Приміщення без підвищеної безпеки. сухі приміщення з вологістю повітря, що не перевищує 60 %, вологі, в яких відносна вологість не перевищує 75%.

Питання

1.Дії та види струму на організм людини.





Дата публикования: 2015-01-15; Прочитано: 306 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...