Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Оббивальні роботи



При виконанні оббивальних робіт можуть мати місце такі осно­вні небезпечні та шкідливі виробничі фактори:

114. колючі та різальні предмети (голки, нитки при обриванні їх рукою);

115. рухомі частини швейної машини;

116. пил органічний.

Оббивальні роботи повинні проводитися в окремому примі­щенні, яке оснащене обладнанням, пристроями та інструментом згідно з нормативно-технологічною документацією. Розбирання і складання подушок та спинок сидінь автомобілів повинно про­водитися на столах, обладнаних місцевою вентиляцією. При ре­монті подушок та спинок сидінь для зручності натягування об­бивного матеріалу на їх каркаси для стискання пружин необхід­но користуватися спеціальними пристроями. При зніманні обби­вки стелі і дверей легкових автомобілів та мікроавтобусів слід користуватися пилососами.

У приміщенні оббивних робіт допускається зберігання змін­ного запасу клею у витяжній шафі.

Синтетичні оббивні матеріали, що мають різкий запах, пови­нні зберігатися в рулонах у спеціальних шафах або на стелажах, обладнаних місцевими відсмоктувачами.

При ручному шитті необхідно користуватися наперстком або іншими пристроями, що запобігають отриманню травми. Перед

початком робіт на швейній машині з електричним приводом необхідно перевірити наявність і стан заземлюючих пристроїв, перевірити роботу на холостому ході, наявність огороджень, пра­вильність установлення і надійність кріплення голок.

При виконанні робіт на швейних машинах необхідно дотри­муватись особливої обережності під час знаходження пальців рук у зоні роботи голки. У процесі роботи заправку ниток, заміну голок, видалення ниток, шматків тканини та інших предметів, що потрапили в приводний механізм, а також чищення і змазу­вання швейної машини можна виконувати тільки при вимкне­ному електродвигуні.

При роботі на швейній машині забороняється:

117. торкатися рухомих частин працюючої машини;

118. відкривати і знімати запобіжні пристрої, огородження;

119. класти ножиці та інші предмети біля частин Машини, що обертаються.

Після закінчення роботи голки слід класти на спеціально відведене місце. Забороняється залишати встромлені голки в матеріалі або виробі на робочому місці. Забороняється рвати ни­тку руками або відкушувати. Для цього слід користуватися но­жицями або іншими пристроями.

4.2.3. Основні вимоги безпеки при роботі на верстатах





Дата публикования: 2015-01-15; Прочитано: 681 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...