Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Вулканізаційні роботи



При виконанні вулканізаційних робіт можуть мати місце такі небезпечні та шкідливі виробничі фактори:

• термічні фактори (пожежі, вибухи вулканізаційних апара­тів, опіки рук);

• ураження електричним струмом;

• наявність у повітрі робочої зони шкідливих речовин (пилу гуми, парів бензину).

Роботи з вулканізації шин і камер повинні виконуватися в окремому приміщенні.

Робітникові, який обслуговує парогенератор або вулканізацій­ний апарат, забороняється залишати робоче місце під час роботи апарата або допускати до роботи на ньому інших осіб. При робо­ті на вулканізаційному апараті необхідно постійно наглядати за рівнем води в котлі, тиском пари за манометром і дією запобіж­ного клапана. При зниженні рівня води її можна підкачувати тільки невеликими порціями. Запобіжний клапан повинен бути відрегульований на гранично допустимий робочий тиск, щоб уни­кнути вибуху котла.

При експлуатації вулканізаційного апарата забороняється:

• працювати без клапана, а також з несправним або, неопломбованим клапаном;

• встановлювати на клапан додатковий вантаж;

• користуватися несправним, неопломбованим або з про­строченим терміном перевірки манометром.

При несправності насоса (неможливості підкачати воду) слід негайно припинити роботу, видалити паливо з топки і випустити пару. Гасити паливо водою забороняється. Забороняється пра­цювати на несправному вулканізаційному апараті, а також ремо­нтувати його за наявності в котлі тиску.

Шини перед ремонтом повинні бути очищені від пилу, бруду, льоду тощо. Роботу з шорсткування шин необхідно проводити тільки в захисних окулярах і при увімкненій місцевій вентиляції.

При роботі на парових мульдах подача стиснутого повітря у варильний мішок може виконуватися тільки після остаточного закріплення шини і бортових накладок струбцинами. Впуск пари в парову сорочку мульди кільцевого вулканізатора, а також повітря у повітряний мішок можна проводити тільки після за­кривання форми, а у вулканізаційний котел - тільки переконав­шись, що кришка закрита і надійно зафіксована (кришка котла повинна бути щільно закрита і не мати перекосів). Забороняєть­ся послаблювати струбцини раніше, ніж із варильних мішків буде випущене повітря. При вирізанні латок лезо ножа необхід­но переміщувати від себе (від руки, в якій затиснутий матеріал), а не на себе. Працювати можна тільки ножем, який має справну рукоятку і гостро заточене лезо. Розкрій, промазування матеріа­лу гумовим клеєм і складання варильних мішків слід робити на спеціальних столах. Столи повинні бути покриті рівними і глад­кими листами кольорового металу. Ємності з бензином та клеєм необхідно держати тільки зачиненими, відкриваючи їх у разі по­треби. На робочому місці дозволяється зберігати бензин і клей у кількості, що не перевищує змінну потребу. Забороняється вико­ристовувати етилований бензин для приготування гумового клею. Виймати камеру зі струбцини після вулканізації можна тільки після того, як відновлена ділянка охолоне.





Дата публикования: 2015-01-15; Прочитано: 1370 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...