Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Класифікація підйомно-транспортувальних улаштувань



Підйомно-транспортувальні машини можна умовно розділити на три види: зовнішній, міжцеховий та внутрішньо цеховий транспорт. Зовнішній транспорт (залізничний, водяний, автомобільний) призначений для доставки на підприємства початкових продуктів і вивезення готової продукції. Міжцеховий транспорт призначений для розподілення вантажів, що рухаються, по підприємству між цехами і складами, а також для переміщення готової продукції і відходів виробництва. Вибір засобів міжцехового транспорту визначається, головним чином, масштабом і родом виробництва. Внутрішньо цеховий транспорт призначений для транспортування вантажів у межах цеху, між дільницями, внутрішніми складами, окремими агрегатами станками і робочими місцями згідно з технологічним процесом виробництва, тобто для між операційного переміщення вантажів – виробів при поточному методі виробництва.

Підйомні машини в залежності від категорії, конструктивного оформлення і вантажопідйомності можуть бути поділені на дві групи. До І групи відносяться підйомні механізми і машини, що підлягають реєстрації у державних органах, це – вантажопідйомні крани усіх типів, електричні і ручні талі і лебідки, вантажозахоплювальні пристрої, електричні ліфти і підйомники вантажопідйомністю 50 кг і вище. До ІІ групи відносяться, підйомники і механізми, які не підлягають реєстрації у державних органах і експлуатуються згідно з правилами та інструкціями, розробленими на підприємстві. До них належать крани з ручним приводом, поворотні крани, талі керовані з підлоги чи пульту управління, автонавантажувача і штабелеукладачі. Всі вони характеризуються наявністю механізму підйому вантажів і перервністю роботи.

Транспортувальні машини призначені для транспортування однорідних масових вантажів. До них відносяться конвеєри з гнучким (стрічкові, ланцюгові, канатні) та без гнучкого (гвинтові, роликові) тягового улаштування, наземний транспорт (безрейкові возки, авто – і електрокари); установки пневмота гідротранспорту; підвантажені канатні дороги, механізовані склади та інші улаштування.





Дата публикования: 2015-01-15; Прочитано: 565 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...