Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Список рекомендованих джерел. До лабораторної роботи № 5



До лабораторної роботи № 5

1. Жидецький В.Ц., Джигирей B.C., Мельников О.В. Основи охорони праці. Навчальний посібник. - Львів: Афіша, 2000. - 250 с.

2. Денисенко Г.Ф. Охрана труда: Учеб. пособие для инж.- зкон. спец, вузов. -М.:Вьюш. шк.., 1985.-319 с.

3. Долин П.А. Основи тєхники безопасности в злектроустановках: Учеб. пособие для вузов. - М.: Знергоатомиздат, 1984. - 448 с.

4. Кобевник В.Ф. Охрана труда. - К.: 1990. - 286 с.

5. ГОСТ ССБТ 12.1.030-81 Злектробезопасность. Защитное заземление, зануление.

тих, горіння яких проходить без доступу повітря. Зокрема, вони виключно використовуються для гасіння комп'ютерної техніки. Припинення горіння відбувається за рахунок одночасного охолодження в результаті випаровування вуглекислоти і розбавлення (зменшення кисню) у вогнищі пожежі. Вуглекислотні вогнегасники складаються із сталевого балону із запірним вентилем. Балон заповнюється зрідженою вуглекислотою під тиском 7 МПа. При відкриванні вентиля зріджена вуглекислота прямує у патрубок, де вона розширюється, за рахунок чого її температура знижується до -70 С та утворюється снігоподібна піна. Ці вогнегасники використовуються при температурі навколишнього повітря від -25°С до +50°С і застосовуються для гасіння невеликих пожеж, електрообладнання, що знаходяться під напругою. Ними не можна гасити спирт і ацетон, які розчиняють вуглекислоту, а також фотоплівку, целулоїд, що горять без доступу повітря. Вогнегасник типу ОУ-2 (рис. 9.2, г) являє собою стальний армований балон, в горловині якого розташований затвор вентильного типу з сифонною трубкою. Затвор має ніпель, з яким з'єднана пластмасова трубка із розтрубом. Розтруб» може повертатися і утримуватися в будь-якому положенні. Контроль заряду здійснюється зважуванням на терезах. Коефіцієнт заповнювання не повинен перевищувати 0,7 кг/л. Перевищення може викликати спрацювання запобіжника мембрани і відбудеться довільний випуск заряду.

Для приведення вогнегасника в дію необхідно повернути маховик вентиля вліво до упору. Розтруб, з якого виходить вуглекислий газ у вигляді хлоп'їв снігу, слід спрямувати на предмет, що горить, ще до відкриття вентиля.





Дата публикования: 2015-01-15; Прочитано: 221 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...