Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Застереження з техніки безпеки



Допуск до роботи в лабораторії здійснюється у разі, якщо всі студенти пройшли навчання, первинний інструктаж і перевірку знань з охорони праці. Всі студенти перед початком роботи знайомляться з обладнанням лабораторії, та його обслуговуванням, застосуванням інструментів, використанням та зберіганням матеріалів, сировини тощо; вивчають інструкцію з питань охорони праці, правила техніки безпеки при проведенні експерименту. Проведення інструктажу завершується перевіркою знань та навичок безпечних методів праці шляхом усного опитування. Запис про проведення інструктажу реєструється в журналі інструктажів з охорони праці з обов'язковими підписами як того, кого інструктували, так і того, хто проводив інструктаж.

Під час інструктажу слід звернути увагу на травмонебезпечні види робіт, застереїти студентів від можливих травмувань при виконанні окремих дослідів. З цією метою необхідно визначити можливі причини травматизму і вказати на необхідність дотримання певних вимог при роботі в лабораторії в цілому та на окремих робочих місцях зокрема.

Студент повинен:

· виконувати експериментальну частину роботи тільки після перевірки схеми установки викладачем та надання дозволу на початок роботи;

· дотримуватись правил техніки безпеки при роботі з електрообладнанням та машинами і механізмами, що мають рухомі частини;

· про помічені недоліки та небезпеку негайно повідомити викладача.

Забороняється:

· самостійно вмикати електричний щит та живлення на робочі місця;

· залишати робоче місце під час експерименту;

· самостійно проводити ремонт приладів та обладнання;

· проводити будь-які зміни у електричних схемах, розташування приладів та обладнання, перемикання окремих частин в процесі роботи установок.

При ураженні електричним струмом людину слід негайно звільнити від його дії, надати їй першу допомогу та викликати швидку медичну допомогу.





Дата публикования: 2015-01-15; Прочитано: 227 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...