Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Вантажопідіймальних кранів”



В Україні створено державний реєстр нормативно-правових актів з охорони праці (Реєстр НПАОП). Реєстр НПАОП – це банк даних, який складається і ведеться з метою забезпечення єдиного обліку та формування відповідного інформаційного фонду цих актів.

Включенню до Реєстру НПАОП підлягають нормативно-правові акти з охорони праці, що затверджуються Держгірпромнаглядом України, та нормативно-правові акти колишнього СРСР з питань охорони праці, які діють на території України.

4. Стандарти в галузі охорони праці.

У Радянському Союзі була проведена робота по систематизації вимог безпеки праці. Якщо раніше вони викладались в різних нормативних документах - правилах, санітарних і будівельних нормах, то їх звели в спеціальну Систему стандартів безпеки праці (ССБП). Основна кількість цих стандартів застосовується на території України до заміни їх іншими нормативними документами. Відповідно до угоди про співробітництво в галузі охорони праці, укладеної керівниками урядів держав СНД у грудні 1994 року, стандарти ГОСТ ССБП надалі визнаються Україною як міждержавні стандарти за узгодженим переліком. ССБП являє собою комплекс взаємопов’язаних стандартів у вигляді вимог, норм і правил, направлених на забезпечення безпеки, збереження здоров’я і працездатності людини в процесі трудової діяльності.

Структура кодування:





Дата публикования: 2015-01-15; Прочитано: 263 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...