Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Мета та завдання розділу. Концепція “безпека життя і діяльності людини” передбачає, що випускник вищого навчального закладу повинен забезпечити необхідний рівень безпеки як для себе



Концепція “Безпека життя і діяльності людини” передбачає, що випускник вищого навчального закладу повинен забезпечити необхідний рівень безпеки як для себе, так і для осіб, за яких він відповідає на виробництві.

Захист випускної кваліфікаційної роботи з розділом ОПБНС є підсумковим заходом державної атестації випускника (спеціаліста, магістра) з охорони праці. Таким чином, мета та завдання розділу збігаються з метою та завданнями вивчення дисциплін “Охорона праці в галузі”, “Цивільний захист” та всього комплексу дисциплін з безпеки життя і діяльності людини, які викладені в типових навчальних програмах цих нормативних дисциплін: метавивчення дисциплін полягає у формуванні у майбутніх фахівців (спеціалістів і магістрів) умінь і компетенцій для забезпечення ефективного управління охороною праці та поліпшення умов праці з урахуванням досягнень науково-технічного прогресу та міжнародного досвіду, засвоєнні студентами новітніх теорій, методів і технологій з прогнозування надзвичайних ситуацій (НС), побудови моделей їх розвитку, визначення рівня ризику та обґрунтування комплексу заходів, спрямованих на відвернення НС, захисту персоналу, населення, матеріальних та культурних цінностей в умовах НС, локалізації та ліквідації їхніх наслідків, а також в усвідомленні нерозривної єдності успішної професійної діяльності з обов’язковим дотриманням усіх вимог безпеки праці і цивільного захисту в конкретній галузі.

Написання розділу з охорони праці та безпеки в надзвичайних ситуаціях спрямоване на систематизацію теоретичних знань і застосування їх при розробці заходів для конкретних умов за темою дипломної роботи.

Завдання вивчення дисципліни передбачає забезпечення гарантії збереження здоров’я і працездатності працівників у виробничих умовах конкретних галузей господарювання через ефективне управління охороною праці та формування відповідальності у посадових осіб і фахівців за колективну та власну безпеку. У цьому контексті розглядається і відповідний розділ дипломної роботи магістра або спеціаліста.





Дата публикования: 2015-01-15; Прочитано: 241 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...