Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Охорона праці та безпека в надзвичайних ситуаціях



Методичні рекомендації
щодо написання розділу дипломної роботи

Для студентів
освітньо-кваліфікаційних рівнів “спеціаліст” і “магістр”
галузі знань 0305 “Економіка та підприємництво”
усіх форм навчання

Суми

ДВНЗ “УАБС НБУ”

УДК 331.45(073)

О-92

Рекомендовано до видання методичною радою Державного вищого навчального закладу “Українська академія банківської справи Національного банку України”, протокол № 5 від 24.01.2012.

Розглянуто та схвалено на засіданні кафедри менеджменту, протокол № 9 від 11.01.2012.

Укладачі:

Т. В. Турченюк, кандидат економічних наук, доцент,
ДВНЗ “Українська академія банківської справи НБУ”;

В. О. Мартиненко, кандидат економічних наук, доцент,
ДВНЗ “Українська академія банківської справи НБУ”;

І. В. Лопаткіна, кандидат економічних наук,
ДВНЗ “Українська академія банківської справи НБУ”

Рецензенти:

І. В. Левченко, кандидат сільськогосподарських наук, доцент,
Сумський національний аграрний університет;

О. А. Розкошна, кандидат економічних наук, доцент,
ДВНЗ “Українська академія банківської справи НБУ”

О-92
Охорона праці та безпека в надзвичайних ситуаціях [Текст]: методичні рекомендації щодо написання розділу дипломної роботи / Державний вищий навчальний заклад “Українська академія банківської справи Національного банку України”; [уклад.: Т. В. Турченюк, В. О. Мартиненко, І. В. Лопаткіна]. – Суми: ДВНЗ “УАБС НБУ”, 2012. – 53 с.

Методичні рекомендації містять загальні вказівки щодо написання розділу “Охорона праці та безпека в надзвичайних ситуаціях” дипломних робіт, структуру розділу, список рекомендованої літератури та додатки.

Видання призначене для студентів освітньо-кваліфікаційних рівнів “спеціаліст” і “магістр” галузі знань 0305 “Економіка та підприємництво” усіх форм навчання.

УДК 331.45(073)

© ДВНЗ “Українська академія банківської справи
Національного банку України”, 2012


ЗМІСТ

ВСТУП.. 4

1. МЕТА ТА ЗАВДАННЯ РОЗДІЛУ.. 5

2. ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ.. 6

3. СТРУКТУРА ТА ЗМІСТ ЧЕТВЕРТОГО РОЗДІЛУ.. 9

СПИСОК РЕКОМЕНДОВАНОЇ ЛІТЕРАТУРИ.. 23

ДОДАТКИ.. 28

ВСТУП

Методичні рекомендації розроблені відповідно до наказуДержавного комітету України з нагляду за охороною праці від 26.01.2005 № 15 “Про затвердження Типового положення про порядок проведення навчання і перевірки знань з питань охорони праці та переліку робіт з підвищеною небезпекою”, затверженого цим наказом Типового положення “Про порядок проведення навчання і перевірки знань з питань охорони праці” (НПАОП 0.00-4.12-05), типовими навчальними програмами нормативних дисциплін “Охорона праці в галузі” та “Цивільний захист” для вищих навчальних закладів для всіх спеціальностей за освітньо-кваліфікаційними рівнями “спеціаліст” і “магістр”, які, у свою чергу, розроблені відповідно до наказу Міністерства освіти і науки України, Міністерства України з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи та Державного комітету України з промислової безпеки, охорони праці та гірничого нагляду від 21.10.2010 № 969/922/216 “Про організацію та вдосконалення навчання з питань охорони праці, безпеки життєдіяльності та цивільного захисту у вищих навчальних закладах України”, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 9 листопада 2010 року за № 1057/18352. Зазначеним наказом (п. 4.6) запроваджено також вимогу включати до дипломних проектів спеціалістів і магістрів окремий розділ (далі – розділ) “Охорона праці та безпека в надзвичайних ситуаціях” (далі – ОПБНС).

Рекомендації розроблені відповідно до вимог галузевої компоненти стандартів вищої освіти з підготовки фахівців освітньо-кваліфікаційних рівнів “спеціаліст” і “магістр” та призначені для надання допомоги студентам ДВНЗ “Українська академія банківської справи НБУ” у виконанні дипломної роботи згідно з чинним законодавством України. Вони містять основні вимоги до змісту та оформлення обов’язкового розділу з охорони праці та безпеки в надзвичайних ситуаціях, а також розкривають особливості організації та виконання ОПБНС дипломних робіт.

Методичні рекомендації враховують специфіку організації робочого процесу в структурних підрозділах фінансової сфери, як це і передбачено п.1 “Загальні положення” Типової навчальної програми нормативної дисципліни “Охорона праці в галузі” та Типовою навчальною програмою нормативної дисципліни “Цивільний захист”.





Дата публикования: 2015-01-15; Прочитано: 402 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...