Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Техніка безпеки



Необхідно провести аналіз загальних вимог безпеки до технологічного обладнання та процесів.

Навести основні вимоги безпеки до конструкції технологічного обладнання, організації робочих місць, систем управління, захисних і сигнальних пристроїв, що входять у конструкцію обладнання.

Визначити безпечність технологічного процесу як суму безпечності технологічних систем та операцій, організації технологічного процесу, впровадження стандартизації та сертифікації для забезпечення безпеки технологічного обладнання та технологічних процесів.

З'ясувати рівень безпеки при експлуатації систем під тиском, вантажно-розвантажувальних роботах.

Прослідити як проводиться підготовка працівників.

У зв’язку з цим у підрозділі слід відмітити:

розміщення встаткування в цеху (на ділянці), тобто чи відповідає його розміщення нормам технологічного проектування машинобудівних заводів, чи дотримуються необхідні відстані між окремими верстатами й агрегатами, чи достатня ширина проходів і проїздів у цеху й чи позначені вони;

застосовуване встаткування - нове або застарілих конструкцій;

засоби захисту від поразки електричним струмом;

захисні пристрої й пристосування, застосовувані для попередження потрапляння робітника в небезпечну зону (огородження, екрани, запобіжні пристрої, спеціальні пристрої тощо), чи на всьому обладнанні вони є й у якому стані знаходяться;

види сигналізації про небезпеку, застосовувані зокрема, на підйомно-транспортному обладнанні;

заходи, проведені для попередження травматизму; планово-попереджувальні ремонти встаткування, недопущення захаращення проходів і проїздів готовими деталями й заготівлями, інструктажі, контроль за станом техніки безпеки;

індивідуальні засоби захисту, використовувані робочими для запобігання нещасних випадків.

Якщо за досліджуваний період (2 - 3 роки) у цеху мали місце нещасні випадки, то необхідно проаналізувати їх причини (технічні, організаційні, санітарно-гігієнічні, психофізіологічні), їх динаміку (у відсотках) в загальному числі нещасних випадків за роками. Навести дані про показники (коефіцієнти) травматизму — частота, вага нещасних випадків, непрацездатність; про показники матеріальних наслідків витрат на попередження нещасних випадків, дати оцінку тих заходів адміністрації, які спрямовані на попередження подібних випадків надалі.

Проведений аналіз дозволить студентові-дипломникові встановити місця в цеху (на дільниці), де є потенційні можливості виникнення нещасних випадків або професійних захворювань.

Дипломникові дозволяється використовувати для розробки або прийняти із критичним аналізом один з тих номенклатурних заходів, які входять в угоду з охорони праці між адміністрацією заводу й завкомом профспілки й стосуються його об'єкта проектування.





Дата публикования: 2015-01-15; Прочитано: 362 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...