Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Робота iз здоровими (незараженими) тваринами



9.4.7. Поповнення вiварiю лабораторними тваринами дозволяється тiльки iз спецiалiзованих розплiдникiв (вiварiїв), благополучних щодо iнфекцiйних захворювань, з дотриманням вiдповiдних ветеринарно-санiтарних правил.

Придбання тварин в iнших органiзацiях, а також у приватних осiб допускається, як виняток, з дозволу вищестоящої органiзацiї ветеринарної медицини.

9.4.8. На тварин, одержаних з розплiдника або з iншого господарства, має бути паспорт, де вказана дата вiдправки та отримання тварин, номер клiтки, кiлькiсть, вiк та вага тварин, дата та результати клiнiчного огляду.

9.4.9. Тварин, одержаних iз спецiалiзованого розплiдника (розмiщеного в тому ж мiстi, районI), утримують в умовах iзоляцiї 3 днi для адаптацiї. Наступнi строки iзоляцiї або карантину для цих тварин, а також карантину для тварин, одержаних iз розплiдникiв, розмiщених в iнших мiстах (районах), або iз неспецiалiзованих розплiдникiв, установлюють вiдповiдно до iнкубацiйного перiоду найбiльш поширених хвороб для цих тварин. Вони повиннi становити:

для мишей та щурiв — 14 дiб;

для морських свинок та кролiв — 21 добу;

для iнших тварин (птахiв) — 21 добу.

9.4.10. Пiд час карантину за тваринами необхiдно вести щоденний клiнiчний нагляд.

9.4.11. При пiдозрi на iнфекцiйнi хвороби тварин пiддають лабораторному дослiдженню. При пiдтвердженнi iнфекцiйної хвороби всю партiю тварин, яка надiйшла, знищують i повiдомляють про це господарство чи розплiдник, звiдки були одержанi цi тварини.

9.4.12. Заборонено виносити iз карантинних примiщень корми, спецодяг, iнвентар.

9.4.13. Примiщення карантину, пiсля кожної партiї переданих для роботи тварин i пiсля кожного випадку виявлення iнфекцiйної хвороби, прибирають i дезiнфiкують.

9.4.14. Щоб запобiгти травмуванню працiвникiв, дрiбних лабораторних тварин з вiварiю або iзолятора необхiдно переносити в спецiальних ящиках з висувною кришкою.





Дата публикования: 2015-01-15; Прочитано: 289 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...