Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Анти аварійні заходи при експлуатації на галузевих об’єктах підвищеної небезпеки



В інтересах охорони праці до організації проведення робіт на об’єктах підвищеної небезпеки пред’являють відповідні вимоги. Це перш за все правильна організація робочих місць, правильна розстановка працівників у відповідності з кваліфікацією і виробничого характеристикою. Графік виконання будівельних робіт і технологічних процесів має виключати концентрацію впливу на працюючих шкідливих та небезпечних чинників. Так будівельні роботи і технологічні процеси, що характеризуються виділенням на будівельному майданчику чи в приміщеннях дільниць пилу тепла, газів чи шуму, мають виконуватись з розподіленням їх в часі і просторі.

На галузевих об’єктах підвищеної небезпеки установлюється система допусків на проведення небезпечних робіт, звичайних робіт у небезпечних зонах, робіт з матеріалами, використання яких(внаслідок їх небезпеки) обмежено а також на управління окремими видами обладнання.

Небезпечні роботи на галузевих об’єктах проводять за письмовим дозволом адміністрації. Перед початком таких робіт небезпечні матеріали повинні бути обмежені або видаленні за робочу зону, має бути підготовлений спеціальний і ремонтний інвентар та обладнання, а працюючі забезпечені відповідними засобами індивідуального захисту.

Система допусків на виконання робіт підвищеної небезпеки передбачає наявність відповідної документації, що фіксує технічний опис завдання, план проведення робіт, способи виконання операцій, персонал, що буде здійснювати виконання завдання, інструменти, захисні засоби, місце роботи, заходи безпеки, час виконання робіт, інструктаж персоналу.

Для запобігання аварій і забезпечення нормальних умов праці велике значення має підтримка обладнання, машин, агрегатів та інструментів у справному стані. Необхідно не тільки правильно установити тривалість періодів між перевірками обладнання але і правильно врахувати чинники, що свідчать про необхідність позачергової перевірки.

На об’єктах підвищеної небезпеки робота з профілактики обладнання планується заздалегідь: графіки огляду і ремонту складають для кожного виду обладнання незалежно від того, часто чи рідко вони будуть проводитись. Особливу увагу на об’єктах підвищеної небезпеки слід надавати підтримці у справному стані пристрої автоматики і контролю.

Таким чином, в кожному структурному підрозділі галузевих об’єктів підвищеної небезпеки має бути розроблена система планово-запобіжних ремонтів – комплекс організаційних і технічних заходів з нагляду, контролю, догляду, обслуговуванню і ремонту технологічного обладнання, устаткування, машин і агрегатів, що проводяться у профілактичному порядку завчасно складеними планами, з метою забезпечення безвідказної роботи і безпечної їх експлуатації.

Вказані заходи мають включати також і безпеку робіт при всіх профілактичних операціях. При виконанні профілактичних операцій необхідно захистити персонал від впливу оточуючих умов, які при ремонті можуть відрізнятися від звичайних; від небезпек, які можуть бути при виконанні ремонтним обладнанням; від небезпек що, створюються внаслідок тих операцій, які виконували робітники. При виконанні ремонтних робіт на об’єктах підвищеної небезпеки необхідно використовувати письмові інструкції, систему допусків і письмовий дозвіл на проведення робіт.

Порушення вказаного порядку проведення робіт на об’єктах підвищеної небезпеки може бути причиною аварії та нещасних випадків.





Дата публикования: 2015-01-15; Прочитано: 422 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...