Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

І - землі, які входять до адміністративно-територіальних одиниць; II - землі у межах населених пунктів. І кожна з названих форм має своє призначення



. Підготовка пояснювальної записки до звіту.

Пояснювальна записка до звіту є текстовою частиною земельного звіту. В ній докладно висвітлюються заходи, які проводяться у районі та господарствах.

Особлива увага у пояснювальній записці приділяється питанням дотримання земельного законодавства. Вказується, які заходи для попередження, як здійснюється контроль за використанням земель за прямим призначенням, які порушення земельного законодавства мали місце у районі та як усуваються виявлені недоліки у використанні земель.

У пояснювальній записці обґрунтовуються всі зміни, що відбулися за звітний рік у загальній площі земельного фонду району, у розподілі земель за групами землевласників і землекористувачів, у складі угідь, їх якісному стані і характеристиці використання земель, наведені у звітах форм 6-зем, 6а-зем, 6б-зем і додатках до звіту.

У пояснювальній записці наводять дані про наявність і використання коштів, що надійшли від підприємств, організацій і установ на освоєння нових земель замість тих, які вилучені для несільськогосподарських потреб.

Правильне використання землі тісно пов’язано з внутрігосподарським землевпорядкуванням. Тому в пояснювальній записці додається характеристика земле впорядкованості новостворених підприємств, міститься інформація про введені сівозміни у звітному році і стан освоєння проектів внутрігосподарського землевпорядкування, проведеного у попередні роки. Особлива увага у записці надається питання використання зрошуваних і осушених земель. Вказуються обсяги виконаних робіт щодо поліпшення меліоративного стану зрошуваних і осушуваних земель, викриваються причини використання цих земель, а також заходи, що приймаються для поліпшення їх використання.

У пояснювальній записці особлива увага надається розгляду стану земельного кадастру у районі й окремих землеволодіннях і землекористуваннях. Тут висвітлюються такі питання: своєчасність заповнення Державної земельно-кадастрової книги району, земельно-кадастрових книг рад базового рівня, а також внесення змін у Державні акти на володіння і право користування землею; який планово-картографічний матеріал використовується для земельного кадастру, в яких господарствах і на якій площі є якісний планово-картографічний матеріал, на якій площі треба проводити проектування планів і нову зйомку. Характеристика плоново-картографічного матеріалу додається у таблиці за основними групами землевласників і землекористувачів з виділенням зрошуваних і осушених земель, з зазначенням масштабу зйомки.

В пояснювальній записці висвітлюється й інші питання, що характеризують стан земельного кадастру і використання земель. До пояснювальної записки доцільно додати схематичну карту району з нанесеними основними землеволодіннями і землекористуваннями.

Складений земельний звіт розглядається на технічній раді і затверджується виконкомом районної ради. У рішенні районного відділу наводяться основні показники про розподіл земель за угіддями, землевласниками і землекористувачами, відзначається, які зміни стану земельного фонду відбулися за звітний рік.






Дата публикования: 2015-01-14; Прочитано: 423 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.008 с)...