Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Підготовка пояснювальної записки до звіту



Види звітності.

Існуюча система державного земельного кадастру передбачає складання у кожному адміністративному районі земельно-звітних документів, які об’єднуються у земельний звіт району.

Земельний звіт району складається головним інженером землевпорядником районного відділу земельних ресурсів станом на 1 січня кожного року і подається в головне управління держземагентства в області.

Даний звіт повинен охоплювати весь земельний фонд району і давати фактичні дані про існуюче використання земель фонду району.

В залежності від об’єму інформації та періодичності складання земельні звіти поділяються на:

- щорічні – які складаються за скороченою програмою. У щорічному земельному звіті подаються дані про наявність сільськогосподарських угідь, у тому числі окремо зрошуваних і осушених земель, розповідь їх за видами угідь, землевласниками і землекористувачами;

- повні земельні звіти – з періодичністю складання через 5 років.

Повний земельний звіт включає характеристику про наявність і розподіл земельного фонду району за категоріями земель, землевласниками і землекористувачами, угіддями, якісним станом і оцінкою земель.

У земельному звіті відображають усі зміни у використанні земель за звітний період. Особливу увагу звертають на достовірність відомостей, що наводяться в даному звіті, тому при складанні звіту можливо допускати перекривати або не обліку площ між землекористувачами і землевласниками в межах району.

Для складання земельного звіту використовуються графічні матеріали, дані звітів, звіт попереднього року, матеріали обстежень, дані контролю, рішення про відведення та вилучення земель, дані інвентаризації, матеріали графічного обліку земель.

При складанні земельного звіту виділяють землі, які використовуються землевласниками і землекористувачами за межами адміністративного району, а також землі району, що використовуються землекористувачами інших районів.

Земельно-облікові документи повинні містити детальні відомості про стан земельного фонду району.

За матеріалами облікових документів складають звітні. Тому зміст звітних документів багато у чому визначається змістом земельно-облікових документів.

Земельний звіт району охоплює весь земельний фонд, включаючи землі міст районного підпорядкування і селищ міського типу. При складанні земельного звіту не можна допускати перекривання або недообліку площ між землеволодіннями і землекористуваннями усередині району, а також між суміжними адміністративними районами.

Форми звітності 6-зем, 2-зем.

Облік кількості земель, як і державний земельний кадастр в цілому, ведеться за системою, яка складається з трьох рівнів: базовий, регіональний і національний.

На базовому рівні, який є вихідним, розробляється і впро­ваджується текстова земельно-кадастрова документація. Одер­жані тут земельно-облікові дані узагальнюються на наступних рівнях і ведуться в автоматизованому режимі. Значним кроком у процесі автоматизації обліку кількості земель стала розробка програмного комплексу "Земля".

В результаті обліку кількості земель проводиться статистична звітність в рамках програми переходу України на міжнародну систему обліку і статистики, затвердженої в 1993 р.

Відповідно Наказу Держкомстату № 377 від 05.11.98 Про затвердження інструкції з заповнення державної статистичної звітності з кількісного обліку земель (форми NN 6-зем, 6а-зем, 6б-зем, 2-зем) Форми державної статистичної звітності:

N 6-зем "Звіт про наявність земель та розподіл їх за власниками землі, землекористувачами, угіддями та видами економічної діяльності" (річна);

N 6а-зем "Звіт про наявність зрошуваних земель та розподіл їх за власниками землі, землекористувачами та угіддями" (річна);

N 6б-зем "Звіт про наявність осушених земель та розподіл їх за власниками землі, землекористувачами та угіддями" (річна);





Дата публикования: 2015-01-14; Прочитано: 755 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...