Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Методи організації інформаційної інфраструктури



Будь яка інформаційна інфраструктура може бути організована з використанням двох протилежних способів[1]:

1. Це організація проводової інфраструктури на базі структурованої кабельної системи.

2. Це організація безпроводової інфраструктури.

Кожний з цих варіантів має свої недоліки і свої переваги. Вибір того чи іншого варіанту залежить в певній мірі від зовнішніх умов.

Організація телекомунікаційної інфраструктури на базі безпроводових технологій вважається менш класичним способом. Основною перевагою цього способу є швидкість організації телекомунікаційної інфраструктури та високий ступень мобільності корпоративної мережі. Також до переваг цього способу слід віднести, те що він вимагає значно менше коштів на його реалізацію. Крім того даним спосіб надає користувачам можливість більш гнучкого пересування у радіусі дій безпроводової мережі.

Основними недоліками цього способу є відносно низька швидкість мережі порівняно з проводовою, та менша надійність та захист передаваємої інформації. Також слід відзначити, що безпроводові мережі більш підвердженні впливу електромагнітних перешкод.

Організація інформаційної інфраструктури на базі структурованої кабельної системи є більш класичним способом. Більшість підприємств застосовують саме цей спосіб. Це пов’язано в першу чергу з тим, що кабельна мережа забезпечує більш високі швидкості роботи мережі. Крім того при необхідності можна досить просто реалізувати функцію масштабування - тобто здійснити перехід від однієї швидкості передачі даних до іншої більш високої.

К недолікам даного способу зазвичай відносять більш високу вартість реалізації проекту, а також те що, для реалізації (тобто монтажу) структурованої кабельної системи потребується значно більше часу.





Дата публикования: 2015-01-13; Прочитано: 494 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...