Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Як отримати такий розподіл в середовищі електронних таблиць?



Електронні таблиці дозволяють генерувати не лише рівномірно розподілені випадкові числа, але й випадкові числа за деякими іншими часто використовуваними розподілами. Зокрема, в Microsoft Excel це здійснюється так.

1. Виконати команду «Сервис» → «Надстройки».

2. Після появи діалогового вікна Надстройки встановити прапорець на опції «Пакет анализа».

4. Якщо в діалоговому вікні «Надстройи» такої опції немає, значить, вона не була встановлена при інсталяції, і її потрібно встановити. Після повернення до робочого аркушу на екрані не станеться
ніяких змін, але в меню «Сервиис» з’явиться нова команда «Анализ даннях».

5. Щоб встановити параметри випадкових величин, виконаємо команду «Сервис» → «Анализ данных». З’явиться діалогове вікно «Анализ данных». У списку «Инструменты анализа» виберіть опцію «Генерация случайных чисел».

У текстове поле «Число переменных» вводимо кількість стовпців, які ми хочемо заповнити, а в полі «Число случайных чисел» –
кількість випадкових чисел, які повинні розміститися в кожному стовпці. Введемо відповідно 2 і 100 (два стовпці по 100 чисел в кожному). Далі слід розкрити список «Распределение» і вибрати потрібний розподіл (у нашому випадку «Нормальное»).

Далі слід перейти до розділу «Параметры»й увести значення в поля «Среднее»та «Стандартное отклонение». За замовчанням там стоять відповідно 0 і 1, їх і залишимо.





Дата публикования: 2015-01-13; Прочитано: 298 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...