Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Аналіз проблеми: особливості протікання процесу



Для зручності використовуватимемо як синоніми слова «чутки» й «новини», а процес їх повідомлення назвемо «передаванням».

1. У різних оповідачів проміжки часу між послідовними передаваннями так само, як і тривалість цих передавань можуть набувати довільних випадкових значень.

2. Серед слухачів зустрічаються такі, яким новина ще невідома, і такі, які її вже знають, це «знавці». Під час передавання вони «отримують» новину повторно. Цілком природно, що за таких обставин деякі з цих повторних можуть або втрачати інтерес до її подальшого
поширення або ж продовжувати її поширювати.

3. Люди розрізняються за ознакою здатності до спілкування
(рівнем комунікабельності), і балакучіші з них (назвемо їх балакунами) за однакових умов передають новину більшій кількості слухачів, ніж інші – звичайні оповідачі. Відомо, що деякі люди взагалі не люблять що-небудь розповідати. Це мовчуни.

4. З кожним наступним передаванням кількість знавців новини росте, і за умови постійного чисельного складу мешканців пошук чергових слухачів із часом перетворюється на справжню проблему полювання за «вільними вухами». Зрештою має статися щось одне: або поширення чутки припиниться, або ж чутка «циркулюватиме» серед мешканців за принципом «я знаю, що ти знаєш, але все одно послухай...».

Кожен із приведених чинників здатний істотно ускладнити
вивчення процесу, а про їх одночасний прояв годі й говорити.





Дата публикования: 2015-01-13; Прочитано: 292 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...