Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Розділ ІІ. Найперші моделі



Приступаючи до безпосереднього вивчення комп’ютерного
моделювання, ми спочатку розглянемо задачі, що не вимагатимуть спеціальних знань з якої-небудь певної предметної області. На прикладі їх розв’язання ми отримаємо початкові уявлення про основні етапи і деякі прийоми роботи, пов’язаної зі створенням і дослідженням комп’ютерних моделей.

Першою пропонується задача про поширення чуток. Навряд чи багатьох людей хвилюють проблеми, пов’язані з поширенням чуток, проте, як і більшість завдань, що реально виникають на практиці, вона є прикладом типової задачі моделювання, а саме задачі з нечітко (погано) сформульованою умовою, чим істотно відрізняється від звичних задач зі шкільних підручників.

З метою закріплення умінь і навичок, набутих при роботі над
задачею про поширення чуток, відразу ж за нею пропонується задача про створення й дослідження простої моделі епідемії. На відміну від коментарів до задачі про чутки тут даються тільки текстові вказівки і повністю відсутні зразки таблиць і графіків. Цю частину роботи вам доведеться виконати самостійно, користуючись зразками з попередньої задачі. У кінці вам треба буде продумати й реалізувати більш досконалі версії цієї моделі.

Відразу ж зазначимо, що за змістом пропонованих ідей розгля­нуті нижче підходи до розв’язування задач не являються єдино можливими, і ця багатоваріантність підходів також характерна для задач із комп’ютерного моделювання.






Дата публикования: 2015-01-13; Прочитано: 236 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...