Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Постановка задачі. Сучасні засоби масової інформації (радіо, телебачення, Інтернет) дозволяють за короткий час донести куди завгодно будь-які новини



Сучасні засоби масової інформації (радіо, телебачення, Інтернет) дозволяють за короткий час донести куди завгодно будь-які новини. Незважаючи на це і понині продовжує існувати давній спосіб передавання інформації – від людини до людини, – який здебільшого стосується чуток. При усій його часом уявній недосконалості цей спосіб сьогодні може бути настільки ефективним (телефонний зв’язок, електронна пошта), що здатний конкурувати навіть з телебаченням.

Давайте спробуємо змоделювати процес поширення чуток в
межах деякого населеного пункту. Метою моделювання поставимо пошук відповіді на питання:

скільки жителів знатимуть новину через деякий заданий час, якщо в початковий момент вона відома лише декільком з них?

Намітимо загальний план подальшої роботи.

1. З метою формалізації умови задачі і створення її змістової (концептуальної) моделі введемо кількісні характеристики (параметри) процесу. Встановлення зв’язків між цими характеристиками у вигляді математичних співвідношень дозволить створити математичну модель.

2. Спочатку ми розглянемо найпростішу версію моделі, яку
надалі будемо вдосконалювати.

3. Кожну чергову версію завершуватимемо аналізом отриманих результатів. Головна мета такого аналізу – визначення найбільш слабких місць у створеній моделі і пошук шляхів їх подолання для підвищення реалістичності (адекватності) моделі. Здебільшого джерелом слабких місць виявляються занадто спрощені припущення. Саме їх необхідно буде замінювати на складніші сподіваючись на те, що результати моделювання виявляться більш реалістичними.





Дата публикования: 2015-01-13; Прочитано: 240 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...