Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Задача 10. До відділу кадрів звернулася Башицька – науково-педаго­гічний працівник ВНЗ – з проханням надати їй додаткову оплачувану відпустку тривалістю 7 календарних



До відділу кадрів звернулася Башицька – науково-педаго­гічний працівник ВНЗ – з проханням надати їй додаткову оплачувану відпустку тривалістю 7 календарних днів згідно зі ст. 19 Закону України "Про відпустки", як матері, яка виховує дитину віком 12 років. Башицька вважала, що має статус оди­нокої матері, оскільки виховує дитину самостійно, шлюб з батьком дитини розірвано, аліментів на дитину вона не одер­жує. При цьому Башицька посилалася на роз'яснення началь­ника відділу Міністерства праці та соціальної політики Украї­ни, яке було опубліковано у газеті "Праця і зарплата", в якому з посиланням на п. 5 ч. 12 ст. 10 Закону України "Про відпуст­ки" роз'яснювалося, що до числа одиноких матерів належить розлучена жінка, яка виховує дитину без батька, незважаючи на факт одержаних аліментів.

Підготуйте правовий висновок з обґрунтуванням та дай­те відповідь на такі запитання. Які жінки належать до ка­тегорії одиноких матерів для надання відпустки за ст. 19 За­кону України "Про відпустки"? Чи застосовуються у чинно­му законодавстві різні поняття одинокої матері для надання відпустки і соціальної допомоги? Чи збігаються поняття "одинока мати" і "самотня мати", які встановлено у подат­ковому законодавстві?





Дата публикования: 2014-12-11; Прочитано: 317 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...