Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

В. Ф. Столяру



Показання. Панкреатит, холецистит, дінамічна кишкова непрохідність, спастичні та атонічні стани порожніх органів живота в післяопераційному періоді, облітеруючі захворювання артерій нижніх кінцівок.

Техніка. В поперашвому просторі (чотирьохкутник Лесгафта -Гринфельта) гострою голкою роблять " лимонну корочку". Після цього довгу голку просувають вглиб, до XII ребра, орієнтуясь на зовнішню його поверхню або нижній край. Для знеболювання маніпуляції, просуванню голкі попереджує введення розчину новокаїну. Зіскочив з нижнього краю ребра, голку обережно просовують вглиб на 5-8 мм.. Пройшовши за межи заочеревинної фасції, голка опиняється в заочеревинному просторі.

В заочеревинну клітковину справа та зліва вводять по 150 мл. 0.25% розчину новокаїну, що забеспечує розповсюдження його до ділянки підшлункової залози. До розчину новокаїну іноді додають інгібітори ферментів підшлункової залози, антібіотики, спазмолітики.

Протипоказання. Загальні для новокаїнових блокад.

Можливі ускладнення. Ведення голки в навколониркову клітковину.






Дата публикования: 2014-12-11; Прочитано: 305 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...