Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Накладання пов"язки при відкритому пневмотораксі



Показання: Колоті рани більше одного см. в діаметрі, колото-різані пронікаючі рани, вогнепальні рани з відкритим пневмотораксом. Техніка: Для закриття проникаючих ран грудної клітки можна ввести в рану ватно-марлевий тампон, накласти масивну вологу ватно-марлеву пов"зку, вклеїти рану лейкопластирем, приклеїти клейонку від індивідуального пакета і т.д. Але не один із цих методів не створює надіїної тимчасової герметизації відкритого пневмотораксу.

Найбільш ефективним є аплікаційний метод закриття відкритого пневмотораксу. Для цього шкіру навколо рани необхідно обробити антесептиком (2-3% розчин йоду, йодонат, етиловий спирт).Потім прикладають до рани листки індивідуального пакета, приклеяні до ватно-марлевої подушечки. Верхню половину подушечки фіксують бинтом, а нижню на 20-30хв. залишають вільною. Така пов"язка діє як добре працюючий вихлопний клапан, сприяючий протягом цього часу максимальному звільненню плевральної порожнини від повітря.Через 30хв. нижню частину подушечки також фіксують бинтом. Протипоказання: Клапанний пневмоторакс.

Можливі ускладнення: Винекниння клапанного пневмотораксу, гематораксу, попадання інородних тіл в плевральну порожнину. З

ціллю попередження ускладненнь перед накладанням пов"язки необхідно провести ретельну ревізію рани і вподальшому

дотримуватись герметичної пов"язки.





Дата публикования: 2014-12-11; Прочитано: 3917 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...