Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Операції копіювання і вставки



Для спрощення операцій з клітинами в Excel існують функції копіювання і вставки.

Для того, щоб скопіювати вміст клітини чи діапазон клітин, необхідно виділити їх. Це можна зробити за допомогою миші, для того, щоб виділити один осередок, досить просто підвести табличний курсор до неї і натиснути ліву клавішу на миші. Для того, щоб виділити діапазон клітин, необхідно підвести курсор до початкової клітини діапазону, натиснути ліву кнопку маніпулятора й, утримуючи її, підвести курсор до останньої клітини діапазону, після цього відпустити кнопку миші. Також діапазон клітин можна виділити, якщо клацнути лівою клавішею миші по початковому осередку діапазону й, утримуючи клавішу Shift, клацнути по останній клітині.

Отже, після того, як ми зробили операцію виділення, можна приступати до копіювання. Це можна зробити двома способами:

1. Ввійти в меню Виправлення - Копіювання (виділені клітини будуть укладені в пунктирну лінію) і потім, установивши курсор у ту клітину, у котру буде зроблене копіювання, вибрати підменю Виправлення - Вставити (необхідно звернути увагу на те, що при вказівці місця вставки діапазону кліток кількість виділених клітин повинна збігатися з кількістю копійованих клітин).

2. Зробити аналогічні дії, тільки замість меню Виправлення використовувати аналогічні інструменти стандартної панелі.





Дата публикования: 2014-12-11; Прочитано: 236 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...