Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Поняття клітин, адреси клітин



Якщо розглянути будь-яку незаповнену робочу таблицю Excel, то ми побачимо, що вона складається з безлічі маленьких кліток. Тому кожна одиниця інформації займає свою власну клітину у створеній робочій таблиці.

У Excel кожна клітина має своє унікальне позначення, називане адресою. По краях робочої таблиці Excel знаходиться рамка з позначеннями рядків і стовпців. Стовпцям відповідають букви алфавіту, а рядкам — числа.

Адреси кожної клітини утворюються шляхом перетинання рядка зі стовпцем. Наприклад, якщо клітина знаходиться на перетинанні стовпця «D» і рядка «8», то вона має адресу «D8».

Якщо необхідно зробити дії над декількома клітками, то адреси записуються через «;», наприклад, А1;В2.

Якщо необхідно робити дії над декількома клітинами, що стоять поруч одна з одною, то вводиться поняття діапазону «:», тобто запис А1:Е1 позначає, що операція здійснюється над усіма клітками, що знаходяться від А1 до Е1.

Рис 15. Вікно Excel

Перший рядок у вікні Ехсеl називається рядком заголовка, тому що в ньому вказується ім'я запущеної в цьому вікні програми.

Другий рядок у вікні Excel - це рядок меню. Він містить набір меню програми Excel, що випадаютьвід Файл до?, у якому можна вибрати необхідні команди.

Стандартна панель інструментів займає третій рядок у вікні програми Excel. Кожна кнопка (звичайно називана інструментом) цієї панелі, якщо клацнути по ній мишею, виконує визначену функцію.

Наприклад, першим інструментом можна відкрити нову робочу книгу, другим — відкрити існуючий файл робочої книги, третім — зберегти поточну робочу книгу, а четвертим — роздрукувати її.

Під стандартною панеллю інструментів знаходиться панель інструментів форматування, її кнопки використовуються в основному для форматування кліток та їхнього вмісту в робочій таблиці.





Дата публикования: 2014-12-11; Прочитано: 386 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...