Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Фінансова реформа



Ця реформа була викликана потрібністю упорядженню фінансів після Кримської війни, для пошуків коштів на проведення селянської реформи і переводу держави на шлях капіталістичного розвитку. По цій реформі впроваджувався Держбанк, в руках якого були зосереджені усі кошти держави. Значення цієї реформи в тому, що були упорядковані фінанси держави, але вони залишилися половинчастою, тобто основний тягар податків був на селянах, в той час як дворянство було звільнено від податків, хоч з'їдало велику частину казни (50% казни йшло на утримання армії та державного апарату)

Реформи освіти.

Необхідність цієї реформи полягала в тому, що збільшився попит на фахівців, у зв'язку з початком капіталістичного розвитку (інженери, механіки, лікарі...) По цій реформі розпочалося бурхливе будівництво навчальних закладів, середніх шкіл, училищ, гімназій. Значення цієї реформи в тому, що не дивлячись на збільшення кількості навчальних закладів, та їх демократизацію, вона не могла вирішити всі проблеми: різко збільшувалась платня за навчання (що зменшувало кількість студентів) та жінкам заборонялося навчатися в університетах.

Значення реформ 60-х рр.

реформи поклали початок капіталістичному розвитку Росії та України, перетворивши феодально-селянську монархію в монархію буржуазну, як у економічній сфері (відміна кріпосного права) так і у політичній сфері (буржуазні реформи 1864-1874 рр.)

реформи сприяли швидкому капіталістичному розвитку держави, відбулася демократизація суспільства в деякому обсязі.





Дата публикования: 2014-12-11; Прочитано: 543 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...