Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Визначення механічних домішок



Механічні домішки (земля, пісок, металеві частки, скло, насіння інших культур і бур’янів – рис. 14) знижують якість кормів або роблять їх непридатними для згодовування, особливо для жуйних і коней. Визначають кількість і якість їх шляхом вилучення із наважки корму (50–500 г) за допомогою сит з отворами різного діаметра або магніту.

Вміст гальки (піску, ґрунту) у зерні визначають просіюванням наважки (500 г) зерна крізь сито з отворами діаметром 1,5 мм. Гальку зважують і вираховують її вміст у процентах.

Визначення домішок металу в 1кг зерна проводять за допомогою підковоподібного магніту. Металеві предмети збирають з магніту, зважують і вираховують їхній вміст у міліграмах на 1кг.

Для визначення металомагнітних домішок в гранульованих і брикетованих комбікормах їх слід попередньо подрібнити, потім відібрати середню пробу масою 1 кг, розподілити шаром не більше як 0,5 см на сухому склі і повільно водити магнітом вздовж та упоперек. Видалені металеві домішки зважити і визначити їх вміст в 1 кг корму.

Державним стандартом вміст механічних домішок ґрунтового походження у зернофуражі допускається не більше як 0,2 %, а в борошнистих – 0,8 %.

Якщо таких домішок міститься більше, слід вживати заходів до очищення кормів, а в разі неможливості – обмежувати або зовсім не допускати згодовування їх. Для свиней і птиці такі домішки менш шкідливі.

Щоб запобігти травматичним пошкодженням травного каналу металевими предметами, їх слід видалити просіюванням крізь сито або пропусканням через електромагнітну установку.





Дата публикования: 2014-12-11; Прочитано: 1034 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...