Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Сутність статистичних методів контролю якості



Статистичні методи можна розділити на 3 категорії:

1) Елементарний статистичний метод включає так звані 7 «інструментів»: контрольний лист, гістограма, діаграма розсіювання, метод стратифікації, діаграма Парето, причинно-наслідкова діаграма (Ісікави), контрольна карта (Шухарта).

2) Проміжний статистичний метод включає:

. Теорію вибіркових досліджень;

. Статистичний вибірковий контроль;

. Різні методи проведення статистичних оцінок і визначення критеріїв;

. Метод застосування сенсорних перевірок;

. Метод розрахунку експериментів.

Ці методи розраховані на інженерів і фахівців в галузі управлінняякістю.

3) Передовий (з використанням ЕОМ) статистичний метод включає:

. Передові методи розрахунку експериментів;

. Багатофакторний аналіз;

. Різні методи дослідження операцій.

Цьому методу навчається обмежена кількість інженерів і техніків,оскільки він застосовується при проведенні дуже складних аналізів процесу іякості.

Основна проблема, пов'язана із застосуванням статистичних методів впромисловості, це неправдиві дані та дані, що не відповідають фактам.

Різні дані і факти надаються у двох випадках. Перший випадокстосується майстерно створених або невірно підготовлених даних, а другастосується невірних даних, підготовлених без застосування статистичнихметодів.

Застосування статистичних методів, включаючи найбільш складні, повинностати поширеним явищем. Також не слід забувати про ефективністьпростих методів, без оволодіння якими застосування більш складних методів непредставляється можливим.

Технічний прогрес не можна відокремити від застосування статистичнихметодів, що забезпечують підвищення якості продукції, що випускається, підвищеннянадійності і зниження витрат на якість.





Дата публикования: 2014-12-11; Прочитано: 1006 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...