Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Порядок реєстрації надходження товару у місячному звіті аптеки



Основним документом управлінського обліку в аптеках є звіт про фінансово-госпо­дарську діяльність (місячний звіт), який є одним із накопичувальних документів і скла­дається з дев’яти розділів:

· І розділ - Реєстр руху грошових коштів та інкасації виручки;

· II розділ - Товарний звіт;

· III розділ - Звіт про рух тари та інших матеріальних цінностей;

· IV розділ - Звіт про рух основних засобів, малоцінних та швидкозношуваних пред­метів',

· V розділ - Лікарська рослинна сировина',

· VI розділ - Оборотна відомість по особових рахунках покупців та інших розрахун­ках',

· VII розділ - Реєстр виписаних покупцям (лікувальним закладам та іншим устано­вам) рахунків-фактур на відпущені з аптеки товари',

· VIII розділ - Реєстр роздрібних оборотів]

· IX розділ - Рух товару в структурному підрозділі.

Записи у місячному звіті робляться на підставі первинних документів, а розрахунок залишків на кінець місяця базується на формулі товарного балансу:

Залишок1+Надходження = Видаток+Залишок2

Підставою для записів у прибутковій частині товарного звіту є рахунки, накладні постачальників, за якими товари та інші цінності надійшли в аптеку і прийняті нею (від­ділами). Всі графи у прибутковій частині звіту заповнюються окремо за кожним прибут­ковим документом на товар в оптовій та роздрібній вартості. При цьому вартість товару оприбутковується в повній сумі товаротранспортної накладної (рахунку), незважаючи на те, що на частину товару може бути складений акт, який відображається в облікових реєстрах. В кінцевому результаті приводяться у відповідність дані про фактичну наяв­ність товарів. Отримані товари, за якими складається акт про псування, бій, оприбутко­вуються за результатами звіту аптеки на позабалансовому рахунку 02 “Активи на відпо­відальному зберіганні” до розпорядження, що з ними робити. Лише в тих випадках, коли в рахунку (накладній) виявлено арифметичну помилку в підрахунку вартості товару при таксуванні, останню дозволяється виправити і оприбуткувати товар за фактичною сумою надходження, повідомивши про це постачальника.





Дата публикования: 2014-12-11; Прочитано: 1636 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.005 с)...