Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Харчові добавки і регуляція маси тіла



У період напруженої роботи поповнити енергозатрати (3000-7000 ккал) та забезпечити біосинтетичні процеси за допомогою звичайного харчування дуже важко. Тому для спортсменів створені спеціальні продукти підвищеної біологічної цінності (ППБЦ) або харчові добавки з різним харчовим і хімічним складом. Такі продукти надзвичайно концентровані, висококалорійні та мають певну цільову спрямованість:

1) збільшення маси м'язів;

2) корекція компонентного складу тіла;

3) підвищення швидкості метаболізму та енергоутворення;

4) відновлення електролітного балансу;

5) активація регуляторного механізму енергообміну та інших метаболічних процесів;

6) зниження маси тіла та інше.

Продукти підвищеної біологічної цінності використовуються у спорті для корекції незбалансованого добового раціону спортсменів, харчування на дистанції та між тренувальними навантаженнями, прискорення процесів відновлення, корекції маси тіла.

Контрольні питання до розділу 9.

  1. Які групи харчових продуктів необхідні людині?
  2. Назвіть основні принципи раціонального харчування?
  3. Яка роль вуглеводів, білків і ліпідів у харчуванні спортсменів, які норми їхнього споживання, у чому полягає особливість споживання жирів у харчуванні спортсменів?
  4. Які норми споживання вітамінів і спрямованість їхнього споживання в окремих видах спорту? Як відновлюється потреба у вітамінах при фізичних тренуваннях?
  5. Які особливості вуглеводного харчування в період тренування, змагань і відновлення?
  6. За рахунок яких процесів регулюється маса тіла?





Дата публикования: 2014-12-08; Прочитано: 629 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...