Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Мистецтво Франції ХVПст



Загальна характеристика соціально-економічного та політичного положення Франції у першу половину XVII ст. Посилення абсолютизму.

Прояв барокових елементів у французькій архітектурі початку XVII ст.

Палацеве і парадно-декоративне будівництво як демонстрація значення і сили абсолютистської держави. Значення придворного етикету в організації палацевих споруджень. Перевага парадних приміщень. Строгість побудови основних членувань при великій пишності в розробці, особливо у внутрішній обробці. Замок Во-ле-Віконт. Версальський палацевий ансамбль як найбільш типова пам'ятка французької архітектури кінця XVII ст.

Складність і суперечливість напрямів цього періоду. Роль впливів і складання національної живописної школи.

Основні риси головних напрямів - придворного монументально-деко­ративного мистецтва, класицизму та реалістичних течій.

Реалістичні плини у французькому живописі першої половини XVII ст.

Караваджизм. Творчість Жоржа де Латура.

Класицизм. Основні риси класицизму XVII ст., його прогресивний характер та ідейний зміст.

Нікола Пуссен (1594-1665) - основоположник класицизму у живопису Франції XVII ст. Значення античності, твочості Рафаеля, римського академізму і творчості Тиціана у формуванні мистецтва Пуссена. Раціоналізм і емоційно-почуттєве начало у його творчості. Реалістична основа суспільних образів Пуссена. Пошуки розумної гармонії та героїзму в образі людини. Творчий метод Пуссена, його малюнки та погляди на мистецтво. «Споглядання благочестя і мудрості» в його картинах «Аркадські пастухи», «Танкред і Ермінія», знаходження істинної людської сутност у «спогляданні гармонійної і величної природи» (пейзаж); заклик до самопізнання і духовного самовдосконалення в його портретах.

Клод Лоррен (1600-1682) - майстер класичного пейзажу. Передача світла. Ліризм.

Царювання Людовіка XIV як кульмінаційний момент у розвитку абсолютизму. Панування офіційно-придворного мистецтва. Версаль як найтиповіший художній комплекс цього мистецтва.





Дата публикования: 2014-12-08; Прочитано: 325 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.007 с)...