Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Високе Відродження



Мистецтво цього часу було пронизано гуманізмом, вірою у творчі сили людини, у необмеженість його можливостей, у розумний устрій миру, у торжество прогресу. У мистецтві на перший план висунулися проблеми громадянського обов'язку, високих моральних якостей, подвигу, образ прекрасної, гармонійно розвиненої, сильної духом і тілом людини - героя, що зумів здійнятися над рівнем повсякденності. Пошук такого ідеалу й привів мистецтво до синтезу, узагальненню, до розкриття загальних закономірностей, до виявлення їхнього логічного взаємозв'язку. Мистецтво Високого Ренесансу відмовляється від дріб’язкових, незначних подробиць в ім'я узагальненого образа, в ім'я прагнення до гармонійного синтезу прекрасних сторін життя. У цьому одна з головних відмінностей Високого Відродження від раннього.

Леонардо да Вінчі (1452—1519) став першим художником, що наочно втілив цю відмінність. Наука та практика у творчості Леонардо да Вінчі.

Гармонійна досконалість образів Рафаеля Санті (1483-1520). У його мистецтві знайшли рішення два основні завдання: пластична досконалість людського тіла, що виражає внутрішню гармонію всебічно розвитий особистості, у чому Рафаель наслідував античності, і складна багатофігурна композиція, що передає все різноманіття миру.

Титанична велич Мікеланджело Буонарроті (1475—1564). Мікеланджело перевершив всіх насиченістю образів передовими ідеями, громадянським пафосом, чуйністю до зміни суспільного настрою.

Розписи Сікстинської капели - http://surfingbird.ru/surf/qOQb5ffb

Особливості живопису венеціанської школи. Джованні Белліні. Джорджо де Кастельфранко.

Живописець Венеціанської республіки Тіциан Вечелліо (1477-1576). - найвидатніший художник венеціанського Відродження. Він творив на міфологічні і на християнські сюжети, багато працював у жанрі портрета, його колористичне дарування винятково, композиційна винахідливість невичерпна, а його щасливе довголіття дозволило йому залишити після себе найбагатшу творчу спадщину, що зробила величезний вплив на нащадків.

Живопис Пізнього Ренесансу в Італії. Паоло Веронезе. Якопо Тинторетто.

Маньєризм. Парміджаніно: Мадонна з довгою шиєю.





Дата публикования: 2014-12-08; Прочитано: 1884 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...