Студопедия.Орг Главная | Случайная страница | Контакты | Мы поможем в написании вашей работы!  
 

Електроліти створюють визначену рН розчину (від 8 до 11).Стабілізатори піни забезпечують визначену висоту піноутворення



Вибілювачі виводять плями з поверхні тканин. Антиресорбційні домішки (карбоксилетилцелюлоза) запобігають повторному осіданнючастин забруднення. Пахучі речовини покращують запах миючих засобів та білизни після прання.

Вибілювачі застосовують для вибілювання тканин і відновленняяскравості забарвлення. Вибілювачі можуть бути хімічної або фізичної дії. Вибілювачі хімічної дії при розчиненні у воді або нагріваннівиділяють активний кисень або хлор, що руйнує забарвлені забруднення і водночас дезінфікує вироби. Вибілювачі фізичної дії не руйнують і не виводять забарвленізабруднення, а підфарбовують тканину в синьо-блакитний або рожевий колір, чим нейтралізують жовтий відтінок.

Водопом'якиїувальні засоби - це сполуки, здатні зв'язувати іони кальцію, магнію і заліза і тим самим знижувати жорсткість води.

Підкрохмалювальні засоби надають тканинам щільність, достатню жорсткість, привабливий зовнішній вигляд і меншу забрудненістьматеріалу.

Антистатики - це засоби для зменшення електризації тканинз хімічних волокон. Вони мають поверхнево-активні речовини, якістворюють на тканині тонку плівку, здатну утримувати вологу. Такаплівка знижує електричний опір тканини й електризація зменшуєтьсяабо зовсім зникає.

Засоби повинні мати передбачений колір і запах, однорідну консистенцію, не злежуватися, добре розчинятись у воді і виявляти рН миючого розчину.Кускові засоби повинні бути твердими на дотик, без тріщин, мати правильну форму без деформації і нальотів; порошкові - однорідними, розсипчастими; пастоподібні і рідкі - без згустків і залишків.Усі засоби не повинні мати сторонніх домішок і неприємного запаху.Якість синтетичних миючих засобів оцінюють за миючою здатністю, піноутворюваністю, кольором, запахом і відповідністю складу.





Дата публикования: 2014-12-08; Прочитано: 535 | Нарушение авторского права страницы | Мы поможем в написании вашей работы!



studopedia.org - Студопедия.Орг - 2014-2024 год. Студопедия не является автором материалов, которые размещены. Но предоставляет возможность бесплатного использования (0.006 с)...